Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Doorstart voor abortuskliniek in Amsterdam

  11-01-2018 - De voormalige CASA-abortuskliniek in Amsterdam, die op 5 december sloot, maakt een doorstart. Abortuskliniek Bloemenhove uit Heemstede neemt de kliniek op de Sarphatistraat over, zo bevestigt CASA-curator Marc Udink berichtgeving uit Het Parool. Lees het hele artikel »

 • ABP stapt uit tabak en kernwapens

  11-01-2018 - Pensioenfonds ABP doet geen investeringen meer in tabak en kernwapens. Volgens het fonds is dit besluit genomen na overleg met deelnemers, werkgevers en diverse belangenorganisaties. Binnen een jaar moeten de betreffende beleggingen, die een waarde van 3,3 miljard euro vertegenwoordigen, zijn verkocht. Lees het hele artikel »

 • UMCG in 2018: investeren in verpleging, werkplezier en preventie

  10-01-2018 - Investeren in de verpleegkundige beroepsgroep, vergroten van werkplezier, ontbureaucratisering en preventie. Dat zijn de belangrijkste thema’s waar het UMCG aan werkt in 2018. Meer respect en ‘oog en oor’ houden voor elkaar (‘zie de mens’) is daarbij belangrijk, zo maakte bestuursvoorzitter Jos Aartsen duidelijk tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari. Traditiegetrouw had Aartsen ook nog enkele ‘boodschappen’ voor politiek Den Haag. Zo riep hij politici op hun blik te verbreden als het gaat om de verdeling van middelen tussen de verschillende sectoren en het eindelijk oplossen van de aardbevingsproblematiek. Verder werden er diverse prijzen en beurzen uitgereikt op het gebied van zorg, onderzoek, onderwijs en opleidingen. Lees het hele artikel »

 • Huisartsen vrezen hoofdbehandelaarschap bij onvrijwillige zorg

  10-01-2018 - Huisartsen moeten geen hoofdbehandelaar worden van mensen die thuis onvrijwillige zorg krijgen. Voor die zorg zijn huisartsen niet toegerust. Dat stellen de Landelijke Huisartsen Vereniging en brancheorganisatie InEen die daarover een brief aan de Eerste Kamer hebben geschreven. Lees het hele artikel »

 • Bijwerken dossier kost zorgmedewerker gemiddeld een dagdeel per week

  05-01-2018 - Het bijwerken van het zorgdossier kost medewerkers uit de jeugd-, gehandicapten-, ouderen-, thuis- en geestelijke gezondheidszorg gemiddeld een dagdeel per week. Dit gaat ten koste van de tijd die zorgverleners kunnen besteden aan de zorg en aandacht voor cliënten. Zo blijkt uit onderzoek van Ictivity, specialist in het automatiseren van werkplekken. Aan het onderzoek hebben ruim 500 medewerkers deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Aantal overstappers zorgverzekering via vergelijkingssite groeit

  04-01-2018 - Het aantal overstappers van zorgverzekeringen stijgt flink ten opzichte van vorig jaar bij onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise, namelijk met 45%. Of het nationale aantal overstappers ook zo fors is toegenomen, durft de vergelijkingssite niet te zeggen. De meest gekozen verzekeringen zijn die van Anderzorg en Univé. Van alle overstappers kiest een derde voor enkel een basisverzekering en twee derde voor minimaal één aanvullende verzekering. Een grote meerderheid van de overstappers, 75%, kiest voor een naturaverzekering. Daarnaast gaat 70% voor het standaard eigen risico van 385 euro en kiest 25% het hoogste eigen risico van 885 euro. De meest populaire aanvullende verzekering is die voor de tandarts, met 75% vergoeding tot maximaal 250 euro per jaar als meest gekozen dekking. Bijna de helft van alle zorgverzekeringen werd afgesloten in de laatste vijf dagen van het jaar. Lees het hele artikel »

 • Pool bedrijfsartsen voor second opinion van start

  04-01-2018 - Een groep van dertig bedrijfsartsen is vanaf deze maand inzetbaar voor werknemers die een second opinion willen. Het gaat om twintig artsen die werken bij grote arbodiensten en tien artsen die zelfstandig werken, of bij een kleine arbodienst. Lees het hele artikel »

 • Korpschef wil psychische hulp in elke wijk

  22-12-2017 - Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie wil dat er in elke wijk een ggz-hulpverlener beschikbaar is. Hij merkt dat de politie steeds vaker met spoed moet uitrukken vanwege noodsituaties door verwarde mensen en pleit daarom voor meer psychische hulp. Lees het hele artikel »

 • Wetsvoorstel tegen papierwinkel gemeentelijke zorg

  22-12-2017 - Gemeenten en instellingen moeten gebruik gaan maken van standaardcontracten en facturen. Met dit nieuwe wetsvoorstel gaat minister Hugo de Jonge (VWS) de bureaucratie in de zorg te lijf. Lees het hele artikel »

 • Kliniek annuleert afspraken na gijzeling arts

  22-12-2017 - De Rotterdamse pols- en handkliniek Xpert Clinic annuleerde vandaag behandelingen en afspraken vanwege de gijzeling van een van de artsen donderdagmiddag. Lees het hele artikel »

 • Eerste groep basisartsen ontvangt certificaat voor herregistratie BIG

  22-12-2017 - De eerste lichting basisartsen die de cursus op het VUmc hebben gedaan om zich te kunnen herregistreren, hebben gisteren hun certificaat ontvangen. Met dit certificaat kunnen ze zich opnieuw inschrijven in het BIG-register. Lees het hele artikel »

 • Ambulances tegengehouden om terreurdreiging

  22-12-2017 - Vlak na de dodelijke steekpartijen in Maastricht vorige week donderdagavond zijn uitgerukte ambulances tegengehouden. Ze mochten niet door naar de slachtoffers omdat er een terreurprotocol van kracht was, bevestigt de politie berichten hierover in dagblad De Limburger. Lees het hele artikel »

 • Gijzeling arts in kliniek Rotterdam voorbij

  21-12-2017 - De gijzeling in de Velthuiskliniek voor cosmetische ingrepen in Rotterdam is voorbij. De arts die werd vastgehouden, is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Lees het hele artikel »

 • Ophef over kerstpakket VUmc

  21-12-2017 - Volgens de media is er ophef ontstaan over de kerstpakketten van de fuserende ziekenhuizen VUmc en AMC. De medewerkers van het VUmc voelen zich, volgens De Telegraaf, oneerlijk behandeld ten opzichte van de medewerkers van het AMC. Lees het hele artikel »

 • Tientallen gewonden door vechtpartijen migranten Lesbos

  21-12-2017 - Door ernstige gevechten tussen migranten op het Griekse eiland Lesbos zijn tientallen gewonden gevallen. Volgens lokale media waren groepen Afghanen en Syriërs om onduidelijke redenen op de vuist gegaan in het vluchtelingenkamp Moria. Lees het hele artikel »

 • Rond feestdagen meer ongelukken door alcohol

  21-12-2017 - In de weekeinden voor kerst en oud en nieuw piekt het aantal verkeersongelukken waarbij alcohol een rol speelt. Rond de jaarwisseling zijn er zo’n 30 procent meer alcoholgerelateerde verkeersongelukken en in het weekeinde voor kerst ligt het percentage ruim 20 procent hoger dan in andere weekends. Dit blijkt uit een analyse Lees het hele artikel »

 • Twee grootste weefselbanken samen verder

  19-12-2017 - De twee grootste Nederlandse donorweefselbanken slaan vanaf komend jaar de handen ineen. Op 1 januari 2018 gaan de Euro Tissue Bank uit Beverwijk en Bislife uit Leiden op in ETB-Bislife. Lees het hele artikel »

 • Levi in Domus Medica Lezing: Subspecialisatie kan leiden tot kokervisie

  15-12-2017 - Alleen artsen die de hele patiënt in ogenschouw blijven nemen, zouden zich moeten subspecialiseren en zo kokervisie voorkomen. Zo kan de patiënt profiteren van de razendsnelle vooruitgang in de biomedische kennis. Dat zei hoogleraar interne geneeskunde en CEO van University College London Hospitals Marcel Levi vandaag in de eerste Domus Medica Lezing in Utrecht. Met deze lezing wordt de lange traditie van KNMG-voorzittersredes nieuw leven ingeblazen. Lees het hele artikel »

 • Met muziek minder pijn

  11-12-2017 - Patiënten die herstellen van een operatie ervaren minder pijn wanneer ze hebben geluisterd naar live muziek. Een onderzoek op drie chirurgische verpleegafdelingen van het UMCG in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen toont dit aan. Ook drie uur na het luisteren naar de muziek is de pijn nog altijd minder. Lees het hele artikel »

 • UMCG-kinderartsen springen weekje bij in Emmen

  11-12-2017 - De kinderafdeling en de afdeling Verloskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn deze week toch nog open. Twee kinderartsen van het UMCG springen een week bij. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts