Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Taskforce Rookvrije Start vraagt nieuw kabinet om extra maatregelen

  15-09-2017 - Jaarlijks overlijden minstens 60 baby’s doordat hun moeder tijdens de zwangerschap rookt. 1 op de 5 lager opgeleide zwangeren rookt dagelijks gedurende de hele zwangerschap. De Taskforce Rookvrije Start vraagt het nieuwe kabinet om het huidige tabaksbeleid verder aan te scherpen. Lees het hele artikel »

 • Physician assistants opgenomen in wet BIG

  14-09-2017 - Na een experiment van vijf jaar wordt de zelfstandige bevoegdheid van de physician assistant (PA) en de verpleegkundig specialist (VS) in de Wet BIG geregeld. In 2012 begon een proef met PA’s en VS’en. Zij worden opgeleid om medische en organisatorische taken van artsen en medisch specialisten over te nemen. De resultaten van evaluatieonderzoeken van het experiment zijn positief. PA en VS bieden doelmatige en kwalitatief goede zorg. Daarom legt demissionair minister Schippers (Volksgezondheid) nu in de wet vast welke medische handelingen ze zelfstandig mogen verrichten. De wetswijziging gaat per 1 januari 2018 in. Lees het hele artikel »

 • Nieuwe hoogleraar farmacotherapieonderwijs Michiel van Agtmael: “Tien procent van de medicijnvoorschriften bevat fouten. Dat moet naar nul”

  11-09-2017 - VUmc benoemt per 1 september 2017 Michiel van Agtmael tot hoogleraar farmacotherapieonderwijs bij VUmc. De leerstoel is gericht op het verbeteren van farmacotherapieonderwijs tijdens de geneeskundestudie en de vervolgopleidingen, het vinden van de beste onderwijsmethode en het beter voorschrijven van medicijnen in de klinische praktijk. Lees het hele artikel »

 • Eiwitrijk ijs helpt patiënten in het GHZ bij hun herstel

  07-09-2017 - Wie geniet er nou niet van heerlijk ambachtelijk schepijs? Voor opgenomen patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ), die met ondervoeding te maken hebben, is deze koude versnapering vanaf 7 september beschikbaar. De bekende Goudse ijssalon David’s Gelato ontwikkelde voor het GHZ speciaal eiwitrijk ijs in verschillende smaken. Lees het hele artikel »

 • Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

  07-09-2017 - De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk. We moeten direct aan de slag met het centraal stellen van preventie in de medische basis- en vervolgopleidingen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en veel goedkoper.” Lees het hele artikel »

 • Duizenden kinderen minder in ziekenhuis door rookvrijbeleid

  06-09-2017 - Bijna twintig procent minder kinderen met ernstige luchtweginfecties. Een daling van tien procent van zware astma aanvallen en minder baby’s die te vroeg geboren worden. Onderzoekers van het Erasmus MC en de Universiteit van Edinburgh concluderen op basis van een grote wetenschappelijke analyse dat wereldwijd veel minder kinderen worden opgenomen in ziekenhuizen na de invoer van rookvrijbeleid. Zij publiceerden deze resultaten zojuist in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Public Health. Lees het hele artikel »

 • Toename zorgvraag verklaart werkdruk op de huisartsenposten

  04-09-2017 - De jaarlijkse benchmark van huisartsenposten die hun branchevereniging InEen vandaag publiceert, laat opnieuw een stijging zien van de zorgvraag tijdens avond-, nacht- en weekenduren. Het aantal telefoontjes en consulten op de huisartsenpost neemt aanzienlijk toe. Ook krijgen de zorgvragen op de huisartsenpost een meer dringend karakter. Het is duidelijk dat niet alleen de Spoed Eisende Hulpen met een grote aanloop van patiënten te maken hebben, maar ook de huisartsenposten. Lees het hele artikel »

 • mProve start campagne voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven

  31-08-2017 - In de landelijke Week van de Alfabetisering start mProve, het netwerk van vijf ziekenhuizen Albert Schweitzer ziekenhuis, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en Rijnstate, met een campagne om de communicatie tussen zorgverleners en patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven te verbeteren. Lees het hele artikel »

 • ABN Amro en Saxenburgh Groep ondertekenen kredietovereenkomst voor bouw ziekenhuis

  29-08-2017 - De Saxenburgh Groep uit Hardenberg en ABN Amro hebben op maandag 28 augustus 2017 een kredietovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van medisch centrum vechtdal. Met deze overeenkomst is de financiering van het nieuwe ziekenhuis gegarandeerd en kunnen de voorbereidende werkzaamheden starten. De planning is dat de Saxenburgh Groep het ziekenhuis in 2020 in gebruik neemt. Lees het hele artikel »

 • Financieel goed jaar voor gehandicaptenzorg ondanks sombere verwachtingen

  24-08-2017 - Ondanks sombere verwachtingen, heeft de gehandicaptensector financieel een goed jaar achter de rug. Na een aantal moeilijke jaren krijgt de gehandicaptenzorg meer vlees op de botten en staat een aantal seinen op groen. Lees het hele artikel »

 • KWF: 42 miljoen euro voor uitmuntend kankeronderzoek

  21-08-2017 - 73 nieuwe oncologische onderzoeksprojecten gaan van start door de financiering van KWF Kankerbestrijding. Hiermee is een bedrag van 42 miljoen euro gemoeid. De projecten beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding: verbeterde opsporing van kanker, nieuwe innovatieve behandeltechnieken en betere nazorg voor kankerpatiënten. De projecten zijn geselecteerd op basis van hun wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Lees het hele artikel »

 • Gezondheidsonderzoekers verwachten zombie-epidemie tijdens Lowlands

  17-08-2017 - Hoe kunnen we een uitbraak van infectieziekten beter voorspellen? En heeft je muzieksmaak invloed op de mate van bewegen en slaap op een festival? Lowlands Science heeft de landelijke primeur van een gezondheidsonderzoek in de vorm van een virtuele zombie game. Lees het hele artikel »

 • Cardiologen fietsen voor onderzoeksbudget erfelijke hartspierziekte PLN

  17-08-2017 - Negen cardiologen fietsen zaterdag 19 augustus vanuit Maastricht 1600 km naar het European Society of Cardiology congres in Barcelona. Met de opbrengst van hun bijzondere prestatie financieren zij onderzoek naar de erfelijke hartspierziekte PLN. Lees het hele artikel »

 • Veel personeel gezocht in ggz

  10-08-2017 - De geestelijke gezondheidszorg heeft moeite met het vinden van genoeg geschikt personeel. Het totale aantal vacatures in de sector is vorig jaar met 28,5 procent gestegen tot 5151, melden inkooporganisatie Intrakoop en accountant Verstegen donderdag op basis van een jaarlijks onderzoek naar de jaarverslagen van 186 ggz-organisaties. Lees het hele artikel »

 • Veel personeel gezocht in ggz

  10-08-2017 - De geestelijke gezondheidszorg heeft moeite met het vinden van genoeg geschikt personeel. Het totale aantal vacatures in de sector is vorig jaar met 28,5 procent gestegen tot 5151, melden inkooporganisatie Intrakoop en accountant Verstegen donderdag op basis van een jaarlijks onderzoek naar de jaarverslagen van 186 ggz-organisaties. Lees het hele artikel »

 • Rijndam Revalidatie meet patiënttevredenheid via innovatieve app

  08-08-2017 - Rijndam Revalidatie gebruikt vanaf deze zomer een innovatieve app om tevredenheid bij patiënten te meten. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om op elk moment feedback van patiënten te verzamelen en er op te reageren, waardoor er continu en gericht kan worden verbeterd. Hierdoor wordt verdere verbetering van de zorg nog meer een onderdeel van het werk. Lees het hele artikel »

 • Artsen België meestverdienende starters

  08-08-2017 - Van de starters op de Belgische arbeidsmarkt verdienen de pasafgestudeerde artsen het meest. Hun gemiddelde brutosalaris is 3308 euro per maand. Lees het hele artikel »

 • Artsen België meestverdienende starters

  08-08-2017 - Van de starters op de Belgische arbeidsmarkt verdienen de pasafgestudeerde artsen het meest. Hun gemiddelde brutosalaris is 3308 euro per maand. Lees het hele artikel »

 • SER wijst op belang gezondheidspreventie werkenden

  04-08-2017 - Preventie is voor de gezondheid van werkenden van groot belang. Dat heeft de SER begin juli geschreven in een brief aan informateur Gerrit Zalm, zo maakte de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) gisteren op haar website bekend. Lees het hele artikel »

 • Zorg vraagt werknemers per brief terug te komen

  04-08-2017 - Nederlandse zorginstellingen sturen tienduizenden mensen die de afgelopen jaren zijn ontslagen een persoonlijke brief met het verzoek terug te keren in hun oude baan. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag op de voorpagina. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts