Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Lage medicijnkosten, hoge personeelskosten

  16-03-2018 - De kwaliteit van de zorg in Nederland is goed in vergelijking met andere rijke landen en zeker ten opzichte van de VS, waar de zorgkosten tweemaal hoger zijn. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Irene Papanicolas e.a. dat onlangs is gepubliceerd in JAMA. Lees het hele artikel »

 • Levenseindekliniek breidt nascholingsaanbod fors uit

  16-03-2018 - Het Expertisecentrum Euthanasie van de Levenseindekliniek gaat in het hele land nascholingen aanbieden om artsen toe te rusten zelf een euthanasieverzoek op te pakken. Lees het hele artikel »

 • Psychiater Glenn Helberg tv-therapeut BN’ers

  15-03-2018 - Psychiater Glenn Helberg start vanavond met een zesdelige tv-serie, The Therapist, waarin hij gesprekken voert met bekende Nederlanders. In deze eerste aflevering praat hij met Sylvana Simons. Lees het hele artikel »

 • Moeizame cao-onderhandelingen umc’s vanwege nachtdiensten ouder personeel

  15-03-2018 - De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is teleurgesteld door de voorstellen over nachtdiensten van oudere werknemers die de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft gedaan in een nieuwe ronde van de cao-onderhandelingen. Lees het hele artikel »

 • 'Huisarts kan hoge werkdruk amper aan'

  15-03-2018 - Twee derde van de huisartsen in Nederland vindt de werkdruk te hoog. Daardoor staat de kwaliteit van de huisartsenzorg onder druk, meldt artsenorganisatie LHV op basis van onderzoek door Newcom Research. Lees het hele artikel »

 • EU-parlement stemt voor EMA in Amsterdam

  15-03-2018 - De komst van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) kan Nederland nagenoeg zeker niet meer ontglippen. Het Europees Parlement heeft de verhuizing van Londen naar Amsterdam goedgekeurd, op voorwaarde dat de autoriteiten elk kwartaal rapporteren over de voortgang van de bouw van het nieuwe kantoor aan de Zuidas. Lees het hele artikel »

 • Actieplan VWS voor aanpak personeelstekort in de zorg

  14-03-2018 - Er dreigt in 2022 een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers in de zorg. Het gaat vooral om verzorgenden en verpleegkundigen, maar ook om specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters en in sommige regio’s huisartsen. Dat schrijft het ministerie van VWS in een nieuw actieplan om personeel in de zorg te werven en te behouden. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen niet uitgezonderd van Wet normering topinkomens

  14-03-2018 - Topfunctionarissen van algemene ziekenhuizen mogen niet meer verdienen dan de Wet normering topinkomens toestaat. Na enkele jaren van procederen, waarbij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen steeds aan het kortste eind trok, is het hoger beroep van de bij de Raad van State ongegrond verklaard. Lees het hele artikel »

 • CDA: ‘Meer huisartsen in krimpgebied’

  13-03-2018 - Het tekort aan huisartsen in de buitengebieden moet worden aangepakt. Regeringspartij CDA wil dat de minister voor Medische Zorg, de provincies en zorgverzekeraars beter samenwerken om het probleem op te lossen. Voor beginnende artsen bijvoorbeeld moet het aantrekkelijk worden in buitengebieden te gaan werken. Lees het hele artikel »

 • Rode Kruis brengt kwetsbare patiënten naar huis

  12-03-2018 - Sneller en onder begeleiding naar huis vanaf de Spoedeisende Hulp - Het komt steeds vaker voor dat kwetsbare patiënten op de Spoedeisende Hulp wel naar huis mogen, maar niet zelfstandig naar huis kunnen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet alleen naar huis met het openbaar vervoer en hebben geen netwerk om te helpen. Daarom hebben het Rode kruis, drie Rotterdamse ziekenhuizen en Laurens samen een nieuwe voorziening in het leven geroepen. Het Rode Kruis brengt de kwetsbare patiënten vanaf de SEH naar huis en helpt hen thuis op weg. Het gaat om een proefperiode van 3 maanden. Lees het hele artikel »

 • UWV: ‘Personeelstekort zorg stijgt’

  12-03-2018 - Personeelstekorten in de zorgsector nemen toe, waarschuwt uitkeringsinstantie UWV in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Daar ontstaan dit jaar tussen de 120 duizend en 130 duizend banen. Lees het hele artikel »

 • Feminisering van de zorg zet door

  12-03-2018 - Met 1621 vrouwelijke eerstejaars tegenover 746 mannelijke eerstejaars neemt de feminisering van het geneeskundeonderwijs iets verder toe. Dat blijkt onder meer uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over onderwijsdeelname in het collegejaar 2017/18. Lees het hele artikel »

 • Vier onderzoeken OM naar ‘onzorgvuldige’ euthanasie

  08-03-2018 - Het Openbaar Ministerie start in vier zaken die door de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE’s) in 2017 als onzorgvuldig zijn beoordeeld, een strafrechtelijk onderzoek. Het totaal aantal onzorgvuldig geachte euthanasiezaken in onderzoek komt daarmee op vijf. Lees het hele artikel »

 • Petitie aangeboden aan Minister Kaag!

  07-03-2018 - Gisteren heeft Artsen zonder Grenzen bij de Tweede Kamer de petitie #NotATarget aangeboden aan Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds het begin van de campagne vorig jaar hebben meer dan 25.000 mensen hun handtekening gezet onder onze petitie. En daar zijn wij heel erg blij mee. ‘Het is een grove schending van het internationaal oorlogsrecht, niets is meer heilig. Er is al veel te veel gebeurd. Ik hoop dat we het tij kunnen keren’, zegt Minister Sigrid Kaag nadat zij de petitie in ontvangst heeft genomen. Lees het hele artikel »

 • ‘Teamarts Sky bestelde zelf testosteronpleisters’

  02-03-2018 - Er is opnieuw ophef ontstaan over een pakketje van de wielerploeg Team Sky. Volgens de Britse krant Daily Mail heeft de formatie zeven jaar geleden zelf testosteronpleisters besteld. Lees het hele artikel »

 • Slechts één bouwer over voor EMA-gebouw

  02-03-2018 - Alleen aannemer Dura Vermeer is nog in de race voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Europees Medicijnagentschap (EMA) op de Zuidas. De andere gegadigde, Züblin, stapte begin februari uit de race, omdat de deadline van 15 november 2019 te strak was, zo meldt het Parool vandaag. Lees het hele artikel »

 • UMC Utrecht zet psychiatrisch verpleegkundige in op SEH

  01-03-2018 - Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht zet vanaf vandaag een psychiatrisch verpleegkundige in op de Spoedeisende Hulp. Het gaat om een proef van vier maanden. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuis Limburg zegt operaties af om griep

  01-03-2018 - Wegens de aanhoudende griepgolf zegt het Zuyderland Medisch Centrum in Limburg de komende twee weken tientallen geplande operaties af. De ziekenhuizen liggen vol met grieppatiënten, terwijl ook een deel van het medisch personeel ziek is. Spoedeisende en oncologische operaties in het Zuyderland gaan gewoon door. Lees het hele artikel »

 • UMC Utrecht zet psychiatrisch verpleegkundige op SEH

  01-03-2018 - Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht zet vanaf vandaag een psychiatrisch verpleegkundige in op de Spoedeisende Hulp. Het gaat om een proef van vier maanden. Lees het hele artikel »

 • Blockchain in kraamzorg test patiëntregie over eigen data

  01-03-2018 - Zorginstituut Nederland en Coöperatie VGZ testen de komende drie maanden blockchain in de kraamzorg. Ouders gaan de urenregistratie van de kraamzorg bijhouden via hun smartphone. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts