Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • LUMC onderstreept duurzaam beleid met ondertekening Green Deal Zorg

  18-05-2017 - Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werkt voortdurend aan een gezonde, schone, toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Henk Gerla, Lid Raad van Bestuur van het LUMC, ondertekende daarom op woensdag 17 mei de Green Deal Zorg. Ondertekenaars van deze deal geven hiermee aan dat ze zich inzetten voor een versnelde verduurzaming in de zorg. Lees het hele artikel »

 • Zeer actieve sporters hebben vaker verkalkte kransslagader

  11-05-2017 - Zeer actieve sporters hebben vaker verkalking van de kransslagaders van het hart dan leeftijdsgenoten die minder sporten. Daar staat tegenover dat het type aderverkalking bij hen gunstiger is dan verwacht. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, UMC Utrecht en Meander Medisch Centrum dat is gepubliceerd in Circulation. Lees het hele artikel »

 • Voor het eerst aangetoond: sociaal werk maakt gezond

  10-05-2017 - Sociaal werk draagt bij aan de mentale gezondheid van kwetsbare burgers. Dit blijkt uit onderzoek dat de afdeling Sociale Geneeskunde van AMC/Universiteit van Amsterdam heeft uitgevoerd. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd tijdens het Congrestival Sociaal en Gezond, dat plaatsvindt op 30 mei a.s. in Utrecht. Lees het hele artikel »

 • Zorg en welzijn geeft werk een 6,8

  01-05-2017 - Werknemers in de sector zorg en welzijn zijn over het algemeen redelijk gelukkig in hun werk. Gemiddeld geven zij hun werk een 6,8 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de online peiling Werkgeluk van PGGM&CO, de ledenorganisatie van PGGM, in het kader van de Dag van de Arbeid. Ruim zevenduizend mensen, waaronder ook oud-werknemers in zorg en welzijn, vulden een korte vragenlijst in. Lees het hele artikel »

 • Oncologische samenwerking in Euregio Maas-Rijn

  30-03-2017 - Vier klinieken in de Euregio Maas-Rijn gaan samenwerken op oncologisch gebied binnen OncoCare. Het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) de Liège, het Maastricht UMC+, Uniklinik RWTH Aachen en het Jessa Ziekenhuis te Hasselt hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk de schouders te zetten onder dit project, dat met 5 miljoen euro Brussels geld wordt gesubsidieerd. De samenwerking is gericht op patiëntgerichte innovatieve kankerzorg. Het project gaat op 4 april van start met een kick-off meeting in Luik. Lees het hele artikel »

 • 68.000 zorgmedewerkers geschoold dankzij Regionale Sectorplannen

  23-03-2017 - Door de Regionale Sectorplannen Zorg hebben 68.000 medewerkers in de zorg scholing gevolgd. Dit blijkt uit cijfers die RegioPlus op woensdag 22 maart heeft gepresenteerd aan demissionair staatssecretaris Van Rijn (VWS). Deze resultaten en met name de succesfactoren van de aanpak zijn van belang nu de zorgsector te maken krijgt met personeelstekorten. Lees het hele artikel »

 • Opleiding voor nieuw beroep: praktijkondersteuner bedrijfsarts

  23-03-2017 - Het nieuwste beroep in arbodienstverlening is de praktijk­ondersteuner bedrijfsarts. Deze POB voert bedrijfsgeneeskundige taken uit die de bedrijfsarts aan hem/haar delegeert. Door inzet van deze nieuwe professionals kan het tekort aan bedrijfsartsen deels worden opgevangen en kunnen de artsen zich meer richten op hun kerntaken. Een gedegen opleiding geeft deze taakdelegatie op een verantwoorde en praktische manier vorm en schept ruimte voor meer capaciteit. In september 2017 start de opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts in Rotterdam bij Breederode Hogeschool én in Utrecht bij de NSPOH. De inschrijving is geopend. Lees het hele artikel »

 • Arbeidsmarkt in de zorg trekt dit jaar aan

  15-03-2017 - De afgelopen jaren zijn er veel banen verdwenen in de zorg. Inmiddels zijn er duidelijke tekenen dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Dit blijkt uit de Factsheet Zorg die UWV heeft uitgebracht tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn van 13 tot en met 18 maart. UWV verwacht de sterkste groei in de thuiszorg. Ook de werkgelegenheid in de huisartsenzorg zal relatief sterk toenemen. Lees het hele artikel »

 • Artsen Antoni van Leeuwenhoek werven oncologieverpleegkundigen

  13-03-2017 - Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziet per jaar zo’n 40.000 patiënten. Er zijn ruim 100.000 poli bezoeken en 8000 opnames. De oncologie verpleegkundige is voor het AVL dan ook van cruciaal belang om de excellente zorg, als in kanker gespecialiseerd instituut, te kunnen bieden. Sinds eind vorig jaar is er krapte op de arbeidsmarkt waardoor 10% van de 200 arbeidsplaatsen voor oncologie verpleegkundigen binnen het AVL langer dan zes maanden niet vervulbaar is. Daarnaast neemt het aantal vacatures ook nog toe vanwege de groei van het aantal patiënten. Redenen voor het AVL om een nieuwe campagne te starten waarbij oncologieverpleegkundigen door gezichtsbepalende specialisten worden opgeroepen om in het AVL te komen werken onder het motto: #nietzonderjullie. Lees het hele artikel »

 • 30% van de Nederlandse medewerkers wil efficiënter werken

  13-03-2017 - 30% van de Nederlandse medewerkers vindt dat er efficiënter gewerkt kan worden in hun organisatie. 42% is neutraal over de efficiëntie bij zijn of haar werkgever en 28% heeft het gevoel dat de organisatie al efficiënt functioneert. Dat blijkt uit recent, grootschalig onderzoek van Effectory, onder ruim 300.000 medewerkers in Nederland. Lees het hele artikel »

 • Werken in de publieke sector leidt tot meer geluk

  09-03-2017 - Werken in de publieke sector leidt tot meer geluk Onderzoek Kantar TNS in opdracht van Driessen HRM onder 682 werkenden in de publieke en private sector Lees het hele artikel »

 • Isala start campagne voor meer spermadonatie

  24-02-2017 - Een kind krijgen is niet vanzelfsprekend - Ongeveer 1 op de 6 vrouwen krijgt te maken met een periode van een onvervulde kinderwens. Hiervan is sprake als er na tenminste 1 jaar proberen nog geen zwangerschap is. Deze ongewenste kinderloosheid is voor vrouwen en hun partners een groot probleem en gaat vaak gepaard met sterk psychisch lijden. Veel vrouwen en paren lijden in stilte. Dankzij spermadonoren kunnen anderen de gelukkige ouders worden van een zeer gewenst kind. Voor hen kan een behandeling met donorsperma de laatste mogelijkheid zijn om kinderen te krijgen. Omdat er een tekort aan spermadonoren is, start het fertiliteitscentrum van het Isala Vrouw-kindcentrum te Zwolle deze week een campagne om meer donoren te werven. Lees het hele artikel »

 • Opblaasbare darm bij Treant Zorggroep

  22-02-2017 - Maak een wandelingetje door een darm en ervaar hoe de menselijke dikke darm er van binnen uitziet. Dit kan van 27 februari tot 5 maart in ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep. Bij straat 3 in de hal staat de ‘Opblaasbare Darm’ opgesteld, een levensgrote darm waar bezoekers doorheen kunnen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Lees het hele artikel »

 • Herstellen na nachtdienst verloopt moeizaam

  21-02-2017 - Voor offshore medewerkers duurt het ongeveer 14 dagen om te herstellen van nachtdiensten. Herstellen van dagdiensten kost hen 4 dagen. Dit concludeert gezondheidswetenschapper Suzanne Merkus die onderzoek deed naar het effect van werken in ploegendiensten op de gezondheid. "Mijn onderzoek laat heel duidelijk zien dat het belangrijk is om voldoende lang vrij te hebben om volledig te kunnen herstellen na 2 weken van 12-uur nachtdiensten". Suzanne Merkus promoveert op 24 februari bij VUmc. Lees het hele artikel »

 • Stichting World Child Cancer-NL wil kinderen in kansarme landen genezen

  17-02-2017 - Op 15 februari 2017, Wereld Kinderkanker Dag, heeft het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de Stichting World Child Cancer-NL opgericht. De stichting gaat kennis en kunde overdragen aan zorgverleners in armere landen, zodat kinderen met kanker daar ter plekke eerder en beter geholpen worden. Zo wil World Child Cancer-NL in armere landen bijdragen aan méér genezing van kinderen met kanker. Lees het hele artikel »

 • Politieke partijen plannen hogere zorguitgaven

  16-02-2017 - De collectieve zorguitgaven nemen toe door maatregelen die politieke partijen willen nemen na de verkiezingen, variërend van enkele miljoenen tot maar liefst 11 miljard euro. Dat blijkt uit de doorberekening van elf partijprogramma’s door het Centraal Planbureau (CPB). Lees het hele artikel »

 • UAF: ‘Kijk ook naar potentieel vluchtelingen bij tekort aan personeel’

  15-02-2017 - 'Nederland heeft 80.000 arbeidskrachten uit buitenland nodig', meldde Randstad naar aanleiding van het nieuws over de economische groei in het laatste kwartaal van vorig jaar. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF pleit ervoor om bij het oplossen van personeelstekorten vooral ook te kijken naar het potentieel van nieuwkomers die in de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen. Zij brengen veel kennis en ervaring mee en willen graag iets bijdragen aan de samenleving. Lees het hele artikel »

 • MST Top Employer Cure & Care 2017

  15-02-2017 - Het Top Employers Institute maakte de resultaten bekend van zijn jaarlijks werkgeversonderzoek in de zorg. MST is gecertificeerd als Top Employer Cure & Care 2017. Lees het hele artikel »

 • Leiders artsenvakbond in de cel

  13-02-2017 - Zeven bestuurders van de vakbond voor medici zijn maandag in Kenia veroordeeld tot een celstraf van een maand, omdat ze weigeren om een staking van artsen af te blazen. Zeker vijfduizend artsen van staatsziekenhuizen staken sinds 5 december. Lees het hele artikel »

 • Vaccinatiegraad in de reformatorische gezindte stijgt

  10-02-2017 - Hoewel de vaccinatiegraad onder mensen uit de reformatorische gezindte nog steeds lager is dan onder de rest van de Nederlandse bevolking, neemt deze geleidelijk toe. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met de Academische werkplaats AMPHI van het Radboudumc dat recent online gepubliceerd is in het European Journal of Public Health. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts