Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Herstellen na nachtdienst verloopt moeizaam

  21-02-2017 - Voor offshore medewerkers duurt het ongeveer 14 dagen om te herstellen van nachtdiensten. Herstellen van dagdiensten kost hen 4 dagen. Dit concludeert gezondheidswetenschapper Suzanne Merkus die onderzoek deed naar het effect van werken in ploegendiensten op de gezondheid. "Mijn onderzoek laat heel duidelijk zien dat het belangrijk is om voldoende lang vrij te hebben om volledig te kunnen herstellen na 2 weken van 12-uur nachtdiensten". Suzanne Merkus promoveert op 24 februari bij VUmc. Lees het hele artikel »

 • Stichting World Child Cancer-NL wil kinderen in kansarme landen genezen

  17-02-2017 - Op 15 februari 2017, Wereld Kinderkanker Dag, heeft het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de Stichting World Child Cancer-NL opgericht. De stichting gaat kennis en kunde overdragen aan zorgverleners in armere landen, zodat kinderen met kanker daar ter plekke eerder en beter geholpen worden. Zo wil World Child Cancer-NL in armere landen bijdragen aan méér genezing van kinderen met kanker. Lees het hele artikel »

 • Politieke partijen plannen hogere zorguitgaven

  16-02-2017 - De collectieve zorguitgaven nemen toe door maatregelen die politieke partijen willen nemen na de verkiezingen, variërend van enkele miljoenen tot maar liefst 11 miljard euro. Dat blijkt uit de doorberekening van elf partijprogramma’s door het Centraal Planbureau (CPB). Lees het hele artikel »

 • UAF: ‘Kijk ook naar potentieel vluchtelingen bij tekort aan personeel’

  15-02-2017 - 'Nederland heeft 80.000 arbeidskrachten uit buitenland nodig', meldde Randstad naar aanleiding van het nieuws over de economische groei in het laatste kwartaal van vorig jaar. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF pleit ervoor om bij het oplossen van personeelstekorten vooral ook te kijken naar het potentieel van nieuwkomers die in de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen. Zij brengen veel kennis en ervaring mee en willen graag iets bijdragen aan de samenleving. Lees het hele artikel »

 • MST Top Employer Cure & Care 2017

  15-02-2017 - Het Top Employers Institute maakte de resultaten bekend van zijn jaarlijks werkgeversonderzoek in de zorg. MST is gecertificeerd als Top Employer Cure & Care 2017. Lees het hele artikel »

 • Leiders artsenvakbond in de cel

  13-02-2017 - Zeven bestuurders van de vakbond voor medici zijn maandag in Kenia veroordeeld tot een celstraf van een maand, omdat ze weigeren om een staking van artsen af te blazen. Zeker vijfduizend artsen van staatsziekenhuizen staken sinds 5 december. Lees het hele artikel »

 • Vaccinatiegraad in de reformatorische gezindte stijgt

  10-02-2017 - Hoewel de vaccinatiegraad onder mensen uit de reformatorische gezindte nog steeds lager is dan onder de rest van de Nederlandse bevolking, neemt deze geleidelijk toe. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met de Academische werkplaats AMPHI van het Radboudumc dat recent online gepubliceerd is in het European Journal of Public Health. Lees het hele artikel »

 • Huisarts onderschat behoefte van patiënt aan leefstijladvies

  09-02-2017 - Huisartsen zijn zich niet bewust van de mate waarin patiënten adviezen over leefstijl waarderen. Zij onderschatten de belangstelling die patiënten hebben voor gezondheidseducatie. Dat is niet alleen jammer, maar moet ook veranderen”. Met die boodschap neemt prof. Gert Jan Hiddink afscheid als buitengewoon hoogleraar Voedingsvoorlichting via intermediairen aan Wageningen University op 9 februari. Lees het hele artikel »

 • Bergman start kliniek met zes orthopedisch chirurgen

  08-02-2017 - Bergman Clinics start met zes orthopedisch chirurgen op 1 juli een focuskliniek voor orthopedie in Rijswijk. Mogelijk gaat het om de zes orthopeden die eerder ontslag namen in het HagaZiekenhuis. Lees het hele artikel »

 • Aantal kankerpatiënten toegenomen

  03-02-2017 - Het aantal kankerpatiënten in Nederland is het afgelopen jaar verder toegenomen. Ruim 108.400 Nederlanders kregen deze diagnose, 2500 patiënten meer dan in 2015. Dat blijkt uit vrijdag verschenen cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Lees het hele artikel »

 • AMA: inreisverbod bedreigt zorg in arme gebieden

  03-02-2017 - De American Medical Association (AMA) heeft president Donald Trump dringend verzocht een uitzondering te maken voor internationale artsen en ernstig zieken op het inreisverbod voor zeven moslimlanden. Lees het hele artikel »

 • Forensische Polikliniek Kindermishandeling stopt

  03-02-2017 - De Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) stopt per 1 maart 2017. Het ontbreken van structurele financiering doet het initiatief de das om. Dit laat het bestuur van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) vandaag weten. Lees het hele artikel »

 • Adviesraad: geen abortuspil bij huisartsen

  03-02-2017 - Het is onduidelijk waarom huisartsen de mogelijkheid moeten krijgen zwangerschappen af te breken. De Raad van State, een belangrijke adviseur van de regering, maakte donderdag korte metten met het huidige voorstel van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) voor een abortuspil bij de huisarts. Lees het hele artikel »

 • Onderzoek naar overvolle kinder-ic’s

  01-02-2017 - Er wordt onderzoek gedaan naar de ontoereikende capaciteit bij piekbelasting op kinder-intensivecareafdelingen in de acht universitair medische centra in Nederland. Dat schrijft minister Schippers naar aanleiding van overvolle kinder-ic’s in december. Tien kinderen werden toen overgeplaatst naar ziekenhuizen in België en Duitsland. Lees het hele artikel »

 • Medewerkers zorg en welzijn gematigd positief over digitale zorg

  31-01-2017 - Binnen de sector zorg en welzijn wordt mondjesmaat gebruikgemaakt van digitale zorg (e-health), maar het thema leeft wel. Dat blijkt uit een online peiling van PGGM&CO, de ledenorganisatie van PGGM, tijdens de nationale e-healthweek 2017. Ruim 30.000 mensen die werk(t)en in zorg en welzijn vulden een korte vragenlijst in. Van de 30.962 respondenten geeft 53% (16.535) aan geen gebruik te maken van digitale zorg. 22% (6.779) zegt digitale zorg als consument te gebruiken. Slechts 10% (2.983) past digitale zorg toe in zijn of haar werk. Lees het hele artikel »

 • Voor Britse artsen is ‘aanstaande moeder’ taboe

  30-01-2017 - Artsen in Groot-Brittannië moeten voortaan spreken over ‘zwangere mensen’ en niet over ‘aanstaande moeders’, om interseksuele mannen en transgender mannen die zwanger zijn niet buiten te sluiten. Lees het hele artikel »

 • Dormicum vóór euthanasie bij demente gaat te ver

  26-01-2017 - Een specialist ouderengeneeskunde die euthanasie verleende aan een wilsonbekwame dementiepatiënte is door de Regionale Toetsingscommissie op de vingers getikt. De arts heeft ‘een grens overschreden’, aldus de toetsingscommissie, door heimelijk Dormicum in de koffie van de patiënte te doen en haar daarmee de mogelijkheid tot verzet te onthouden. Lees het hele artikel »

 • RIVM adviseert Nederlanders minder te eten

  24-01-2017 - Nederlanders moeten minder vlees en meer plantaardige producten gaan eten en minderen met frisdrank en alcohol. Ook zouden ze in zijn algemeenheid minder moeten eten. Dat schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dinsdag verschenen rapport over de Nederlandse eetgewoonten. Lees het hele artikel »

 • Netwerkzorg thuis en open cultuur speerpunt IGZ

  24-01-2017 - Speerpunt in het toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is dit jaar netwerkzorg thuis en medicatieveiligheid. Ook wordt gekeken of bestuurders de juiste cultuur creëren waardoor zorgverleners de kans krijgen om van fouten te leren. Tot slot is ook disfunctioneren van zorgverleners weer een belangrijk thema dit jaar. Lees het hele artikel »

 • Interseksueel topmodel hekelt opererende artsen

  24-01-2017 - Het internationale topmodel Hanne Gaby Odiele heeft onthuld dat ze interseksueel is, dus zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft. De Belgische, woonachtig in New York, vertelt USA Today dat ze met haar bekendmaking wil helpen een taboe te doorbreken. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts