Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Juliana Kinderziekenhuis Den Haag opent vondelingenkamer

  21-12-2016 - Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag opent morgen, woensdag 21 december, als eerste kinderziekenhuis in Nederland een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. De vondelingenkamer biedt een veilig alternatief voor moeders die zich niet in staat voelen hun baby zelf te verzorgen en op te voeden. Deze moeders zien doorgaans geen andere mogelijkheid dan hun baby af te staan of zelfs te vondeling te leggen, met alle dramatische gevolgen van dien. Het Juliana Kinderziekenhuis opent deze kamer vanuit de overtuiging dat ieder kind recht heeft op leven. Dit alternatief biedt zekerheid dat de baby wordt gevonden en verzorgd. Lees het hele artikel »

 • VGZ rondt contractering ziekenhuizen 2017 af

  19-12-2016 - Coöperatie VGZ heeft voor de ziekenhuiszorg in 2017 contracten gesloten met alle 80 ziekenhuizen. Daarmee is goede en betaalbare zorg gecontracteerd voor ruim 4 miljoen verzekerden in heel Nederland. Het resultaat van de onderhandelingen draagt bij aan de opdracht van VGZ: het realiseren van zorg die toegankelijk en betaalbaar is, nu en in de toekomst. Lees het hele artikel »

 • Achterban ook akkoord met pensioencompromis

  16-12-2016 - Een ruime meerderheid van de medisch specialisten die werken in algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen heeft ingestemd met het principeakkoord dat vorige maand werd gesloten rond pensioenaftopping. Daardoor zijn de afspraken nu definitief, want de leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gaven er eerder al hun fiat aan. Lees het hele artikel »

 • Microplastics in het milieu: een bedreiging voor de volksgezondheid?

  16-12-2016 - Onzichtbaar kleine plastic deeltjes vervuilen zeeën en rivieren. Ze hopen zich op in mosselen en ander seafood, en komen zo ook in het maagdarmkanaal van mensen terecht. Ook komen ze voor in de lucht en kunnen we ze inademen. Hoe ongezond dat is, weet op dit moment niemand. De Gezondheidsraad vindt dat voorzorgsmaatregelen nodig zijn, evenals onderzoek naar de blootstelling aan plastic deeltjes via de voeding en andere routes en naar hun schadelijkheid voor de gezondheid. Daarvoor is het ontwikkelen van betrouwbare meetmethoden een eerste vereiste. Dit schrijft de raad in een briefadvies aan de staatssecretaris van IenM. Lees het hele artikel »

 • SHL-Groep beste bedrijf in Medische Diagnostiek

  15-12-2016 - SHL-Groep is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Medische Diagnostiek. De Stichting, zonder winstoogmerk, heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘SHL-Groep weet haar enorme medische kennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een prachtige organisatie die duidelijk bijdraagt aan een betere zorg.’ Lees het hele artikel »

 • Meteen feedback bij gemiste diagnose

  14-12-2016 - Als radiologen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal een afwijking hebben gemist of verkeerd geïnterpreteerd, krijgen ze dat voortaan meteen te horen van hun collega’s. Radiologen van Treant Zorggroep hebben daarvoor een systeem ontwikkeld dat de kans op fouten moet verminderen en de kwaliteit van de diagnostiek moet verbeteren. Lees het hele artikel »

 • Zorg gaat door technologie naar ‘overal en thuis’

  09-12-2016 - Het is belangrijk dat arts-assistenten in opleiding zijn voorbereid op de verplaatsing van de zorg van de traditionele instellingen naar ‘overal en thuis’. Dat zei Lucien Engelen vandaag op het MMV-congres ‘Opleiden is vooruitzien’ van de Federatie Medisch Specialisten. Lees het hele artikel »

 • Levi: ‘Edith, please, wees fermer tegen roken’

  08-12-2016 - ‘Edith, please, waarom ben je niet wat duidelijker tegen roken?’ is de prangende vraag die Marcel Levi dit weekend in een tv-programma stelde aan minister Schippers van VWS. Lees het hele artikel »

 • Kamer steunt manifest ouderenzorg Hugo Borst

  08-12-2016 - De Tweede Kamer wil dat de regering het manifest voor betere ouderenzorg in verpleeghuizen van Hugo Borst en Carin Gaemers omarmt. Alle partijen in de Kamer schaarden zich donderdag achter een voorstel van de PVV, waarin staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wordt opgeroepen puntsgewijs in te gaan op het manifest. Lees het hele artikel »

 • Meer winst voor huisartsen en specialisten in 2014

  06-12-2016 - Zelfstandige huisartsen en medisch specialisten maakten in 2014 gemiddeld meer winst dan in 2013. Huisartsen maakten in 2013 111.100 euro winst en in 2014 113.200 euro. Medisch specialisten maakten in 2013 189.100 euro winst en in 2014 194.900 euro. Lees het hele artikel »

 • Leiden digitaliseert Russisch archief Boerhaave

  06-12-2016 - Het Leids Universitair Medisch Centrum en Museum Boerhaave gaan het Boerhaave-archief in Sint-Petersburg digitaliseren. Dat hebben ze gisteren afgesproken met onder meer het Militair Medisch Museum in de oude tsarenstad. Lees het hele artikel »

 • Richtlijn: e-sigaret niet voorschrijven

  01-12-2016 - Er is onvoldoende bewijs dat de e-sigaret helpt bij de behandeling van een tabaksverslaving. De herziene Richtlijn Behandeling van Tabaksverslaving, die het Trimbos-instituut en het Nederlands Huisartsen Genootschap vandaag presenteren, raadt de inzet van de e-sigaret door hulpverleners daarom niet aan. Lees het hele artikel »

 • Arts Van den Hoogenband in expertgroep WADA

  01-12-2016 - Cees-Rein van den Hoogenband zit komend jaar in de expertgroep van het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA dat zich bezighoudt met de samenstelling van de lijst met verboden middelen, de zogenaamde WADA’s Prohibited List Expert Group. Lees het hele artikel »

 • Gemeenten voorzien geldtekort jeugdzorg

  01-12-2016 - Een op de zes Nederlandse gemeenten verwacht dit jaar niet rond te komen met het jeugdhulpbudget, blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 215 gemeenten. Lees het hele artikel »

 • Weer vragen over Van der Steur en zaak-Maat

  30-11-2016 - Werd de samenwerking met hoogleraar anatomie en fysische antropologie George Maat bij de identificatie van de MH17-slachtoffers beëindigd op initiatief van de politie of had minister Van der Steur daar de hand in? D66-Kamerlid Pieter Omtzigt stelt opnieuw Kamervragen aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Lees het hele artikel »

 • ‘Zorgverlener kan beter wél griepprik halen’

  30-11-2016 - Ondanks een gebrek aan krachtig bewijs voor het nut, moet ziekenhuispersoneel zich tóch laten vaccineren tegen griep. Dan maar op basis van gezond verstand, omdat er een hoge mate van biologische aannemelijkheid bestaat dat de prik effect heeft. Lees het hele artikel »

 • Taakstraf geëist tegen arts/opiatendief

  30-11-2016 - Tegen een 56-jarige arts die in juli 2016 werd geschrapt uit het BIG-register is in een strafzaak een taakstraf, een voorwaardelijke straf en een extra lange proefperiode geëist. De arts wordt beschuldigd van het stelen van morfine, het uitschrijven van recepten voor zichzelf op naam van een andere arts en het oplichten van een apotheek. Lees het hele artikel »

 • Psychiaters weer in actie over pensioenen

  30-11-2016 - Psychiaters in loondienst gaan opnieuw actievoeren vanwege hun onopgeloste pensioenaftoppingsgeschil. Ze hopen dat het draaien van een tweede zondagdienst werkgeversorganisatie GGZ Nederland voldoende onder druk zet om te praten over een oplossing. Lees het hele artikel »

 • Boerkaverbod ook in de zorg

  29-11-2016 - Het verbod op gezichtsbedekkende kleding gaat ook gelden voor de zorg. Groen Links-Kamerlid Linda Voortman probeerde dit met een amendement te voorkomen, maar kreeg hiervoor alleen de steun van D66 en de groep Kuzu/Öztürk. Lees het hele artikel »

 • Trump kiest oud-chirurg Price voor zorg

  29-11-2016 - Donald Trump heeft de voormalig orthopedisch chirurg Tom Price aangewezen als de verantwoordelijke voor de Amerikaanse volksgezondheid. Hij lijkt hiermee verder te gaan op het pad om Obamacare te ontleden. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts