Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Levi: ‘Edith, please, wees fermer tegen roken’

  08-12-2016 - ‘Edith, please, waarom ben je niet wat duidelijker tegen roken?’ is de prangende vraag die Marcel Levi dit weekend in een tv-programma stelde aan minister Schippers van VWS. Lees het hele artikel »

 • Kamer steunt manifest ouderenzorg Hugo Borst

  08-12-2016 - De Tweede Kamer wil dat de regering het manifest voor betere ouderenzorg in verpleeghuizen van Hugo Borst en Carin Gaemers omarmt. Alle partijen in de Kamer schaarden zich donderdag achter een voorstel van de PVV, waarin staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wordt opgeroepen puntsgewijs in te gaan op het manifest. Lees het hele artikel »

 • Meer winst voor huisartsen en specialisten in 2014

  06-12-2016 - Zelfstandige huisartsen en medisch specialisten maakten in 2014 gemiddeld meer winst dan in 2013. Huisartsen maakten in 2013 111.100 euro winst en in 2014 113.200 euro. Medisch specialisten maakten in 2013 189.100 euro winst en in 2014 194.900 euro. Lees het hele artikel »

 • Leiden digitaliseert Russisch archief Boerhaave

  06-12-2016 - Het Leids Universitair Medisch Centrum en Museum Boerhaave gaan het Boerhaave-archief in Sint-Petersburg digitaliseren. Dat hebben ze gisteren afgesproken met onder meer het Militair Medisch Museum in de oude tsarenstad. Lees het hele artikel »

 • Richtlijn: e-sigaret niet voorschrijven

  01-12-2016 - Er is onvoldoende bewijs dat de e-sigaret helpt bij de behandeling van een tabaksverslaving. De herziene Richtlijn Behandeling van Tabaksverslaving, die het Trimbos-instituut en het Nederlands Huisartsen Genootschap vandaag presenteren, raadt de inzet van de e-sigaret door hulpverleners daarom niet aan. Lees het hele artikel »

 • Arts Van den Hoogenband in expertgroep WADA

  01-12-2016 - Cees-Rein van den Hoogenband zit komend jaar in de expertgroep van het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA dat zich bezighoudt met de samenstelling van de lijst met verboden middelen, de zogenaamde WADA’s Prohibited List Expert Group. Lees het hele artikel »

 • Gemeenten voorzien geldtekort jeugdzorg

  01-12-2016 - Een op de zes Nederlandse gemeenten verwacht dit jaar niet rond te komen met het jeugdhulpbudget, blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 215 gemeenten. Lees het hele artikel »

 • Weer vragen over Van der Steur en zaak-Maat

  30-11-2016 - Werd de samenwerking met hoogleraar anatomie en fysische antropologie George Maat bij de identificatie van de MH17-slachtoffers beëindigd op initiatief van de politie of had minister Van der Steur daar de hand in? D66-Kamerlid Pieter Omtzigt stelt opnieuw Kamervragen aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Lees het hele artikel »

 • ‘Zorgverlener kan beter wél griepprik halen’

  30-11-2016 - Ondanks een gebrek aan krachtig bewijs voor het nut, moet ziekenhuispersoneel zich tóch laten vaccineren tegen griep. Dan maar op basis van gezond verstand, omdat er een hoge mate van biologische aannemelijkheid bestaat dat de prik effect heeft. Lees het hele artikel »

 • Taakstraf geëist tegen arts/opiatendief

  30-11-2016 - Tegen een 56-jarige arts die in juli 2016 werd geschrapt uit het BIG-register is in een strafzaak een taakstraf, een voorwaardelijke straf en een extra lange proefperiode geëist. De arts wordt beschuldigd van het stelen van morfine, het uitschrijven van recepten voor zichzelf op naam van een andere arts en het oplichten van een apotheek. Lees het hele artikel »

 • Psychiaters weer in actie over pensioenen

  30-11-2016 - Psychiaters in loondienst gaan opnieuw actievoeren vanwege hun onopgeloste pensioenaftoppingsgeschil. Ze hopen dat het draaien van een tweede zondagdienst werkgeversorganisatie GGZ Nederland voldoende onder druk zet om te praten over een oplossing. Lees het hele artikel »

 • Boerkaverbod ook in de zorg

  29-11-2016 - Het verbod op gezichtsbedekkende kleding gaat ook gelden voor de zorg. Groen Links-Kamerlid Linda Voortman probeerde dit met een amendement te voorkomen, maar kreeg hiervoor alleen de steun van D66 en de groep Kuzu/Öztürk. Lees het hele artikel »

 • Trump kiest oud-chirurg Price voor zorg

  29-11-2016 - Donald Trump heeft de voormalig orthopedisch chirurg Tom Price aangewezen als de verantwoordelijke voor de Amerikaanse volksgezondheid. Hij lijkt hiermee verder te gaan op het pad om Obamacare te ontleden. Lees het hele artikel »

 • Minder medicijnen thuis tegen verspilling

  29-11-2016 - Patiënten krijgen medicijnen die ze voor het eerst gebruiken voortaan voor maximaal vijftien dagen mee naar huis. En van dure medicijnen krijgen gebruikers de eerste zes maanden maximaal één maandvoorraad mee. Met deze en andere maatregelen willen negen organisaties verspilling van medicijnen tegengaan. Lees het hele artikel »

 • Gelre oefent ramp op ic met Lotus-patiënten

  29-11-2016 - Het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn heeft dit weekend Lotus-patiënten ingezet op de ic bij een rampenoefening. Het is voor het eerst in Nederland dat een ramp met ‘patiënten’ op de ic is nagebootst. Lees het hele artikel »

 • Toetsing topinkomens valt slecht bij LHV

  28-11-2016 - Onder huisartsen is onrust ontstaan over een brief van registerdienst CIBG, dat wil toetsen of zij onder de Wet normering topinkomens vallen. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) raadt haar achterban aan de vragenlijst niet in te vullen, en vraagt minister Edith Schippers van VWS om opheldering. Lees het hele artikel »

 • Operaties Limburgse ziekenhuizen hervat

  25-11-2016 - De Zuyderland-ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen gaan vandaag weer opereren. Een aantal operaties moest donderdag worden uitgesteld omdat er geen plaats meer was in de ziekenhuizen in verband met de drukte. Spoed- en oncologieoperaties gingen wel door. Lees het hele artikel »

 • Umc’s presenteren ‘Beter niet doen’-lijst

  25-11-2016 - De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft vandaag een lijst gepresenteerd met niet-effectieve medische handelingen. De umc’s hopen hiermee onnodige zorg terug te dringen. De Federatie Medisch Specialisten maakte vandaag bekend een inventarisatie te hebben gemaakt van onnodige zorg in de bestaande richtlijnen. Lees het hele artikel »

 • Museum vindt skeletdelen in 18de-eeuwse pop

  25-11-2016 - Museum Boerhaave in Leiden heeft in een 18de-eeuwse gynaecologische oefenpop skeletdelen aangetroffen. Ook in de bijbehorende zeemleren babypop blijkt een bijna volledig babyskelet te zijn verwerkt. Lees het hele artikel »

 • Schippers wil openheid vaccinatiegraad crèche

  25-11-2016 - Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat ouders voortaan kunnen opzoeken hoeveel kinderen op het dagverblijf of de school van hun kind zijn ingeënt. Ze onderzoekt of ze crèches en scholen kan verplichten op hun website of op een andere manier hun vaccinatiegraad bekend te maken, zei ze vrijdag. Een meerderheid van de Tweede Kamer zou wel voelen voor zo’n meldplicht. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts