Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Kritiek IGZ op operatietraject Slotervaart

  03-11-2016 - Het ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam is op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij inspectiebezoeken zijn tekortkomingen aangetroffen rond de procedures bij operaties, werd donderdag bekend. Lees het hele artikel »

 • Jeugdartsen bezorgd over positie jgz

  03-11-2016 - Jeugdartsen maken zich zorgen over de positie van de jeugdgezondheidszorg in Nederland. Sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg wordt in meerdere gemeenten te weinig gezocht naar samenwerking en aansluiting met de jeugdgezondheidszorginstellingen. Ook wordt er soms door gemeenten en jgz-organisaties op de jeugdgezondheidszorg bezuinigd of wordt de zorg anders ingericht, waarbij niet wordt gekeken naar de beroepsinhoud, zo stelt de voorzitter van AJN Jeugdartsen Nederland Mascha Kamphuis. Lees het hele artikel »

 • Screen alleen risicogroepen op hepatitis B en C

  01-11-2016 - Het opsporen van mensen die chronisch geïnfecteerd zijn met het hepatitis B- of het hepatitis C-virus moet worden beperkt tot bepaalde risicogroepen. Dit adviseert de Gezondheidsraad aan de minister van VWS. De raad adviseert geen algemeen bevolkingsonderzoek omdat daarvoor chronische hepatitis B en C te weinig voorkomen. Lees het hele artikel »

 • Taart en augurken tegen pensioenaftopping in ggz

  01-11-2016 - Bijna alle medisch specialisten in dienst van 37 ggz-instellingen draaien vandaag een zondagsdienst om actie te voeren tegen pensioenaftopping. Ze delen groene appels uit aan patiënten, helpen bij de dagbesteding of trakteren hun raden van bestuur. Psychiater Sjef Meuwissen van het actiecomité van Pro Persona in Arnhem presenteerde zijn raad van bestuur-voorzitter Ron Akkerman een lunch met zure zult, citroen en augurken. Elders in het land kregen raden van bestuur taarten aangeboden met teksten als: ‘Laat ons pensioen u lekker smaken’ en ‘Geef 100% pensioenopgroen.nl’ waaruit een grote hap ontbrak. Lees het hele artikel »

 • ‘Zorggeld niet kwijt maar bewaard voor later’

  01-11-2016 - De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil onderzoek naar het geld bedoeld voor jeugdzorg en thuishulp dat vorig jaar op de plank bleef liggen. Het CBS meldde gisteren dat gemeenten vorig jaar ruim 1,1 miljard euro overhielden voor deze zorgtaken. Dat is opmerkelijk omdat veel gemeenten in het afgelopen jaar juist aangaven een tekort te hebben. Lees het hele artikel »

 • Meer doden door darmkanker

  28-10-2016 - Het aantal mensen dat sterft aan darmkanker neemt toe. Dat komt door bevolkingsgroei en vergrijzing. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees het hele artikel »

 • ‘Verzekeraar moet toestemming vragen voor inzage dossier’

  28-10-2016 - Zorgverzekeraars moeten verzekerden vooraf toestemming vragen om hun medisch dossier in te zien. Dat vragen de LHV en drie andere organisaties in een brief aan de Eerste Kamer. Lees het hele artikel »

 • Acibadem is welkom bij Schippers

  28-10-2016 - Zolang Acibadem zich houdt aan Nederlandse zorgwetten en goede zorg levert, ziet minister Edith Schippers (VWS) geen problemen in de komst van een Nederlandse vestiging van deze Turkse ziekenhuisgroep. Dat meldt ze in reactie op Kamervragen. Lees het hele artikel »

 • UMCU kijkt verder dan citatie-index

  28-10-2016 - Het UMC Utrecht kijkt bij benoemingen van hoogleraren verder dan hun wetenschappelijke output in bladen met een hoge impactfactor. De kandidaten worden ook beoordeeld op andere kwaliteiten zoals onderwijs en maatschappelijke relevantie. Dat schrijft decaan Frank Miedema samen met stafadviseur Rinze Benedictus in Nature. Het UMCU laat weten dat de eerste hoogleraarsbenoemingen volgens deze methode al zijn gedaan. Lees het hele artikel »

 • Platform wil proefproces om wachttijd jeugd-ggz

  20-10-2016 - Platform MEERGGZ wil ouders van ‘wachtlijstkinderen’ bijstaan als ze een zaak aanspannen tegen hun gemeente. Het platform hoopt in een proefproces van de rechter te horen dat de veldnormen voor wachttijden in de ggz ook voor de jeugd-ggz gelden. Lees het hele artikel »

 • Hans Romijn opvolger van Marcel Levi in AMC

  20-10-2016 - Internist Hans Romijn wordt per 1 december bestuursvoorzitter en decaan van het AMC. De raad van toezicht heeft professor Romijn (61) benoemd. Hij is daarmee de opvolger van Marcel Levi, ook al een internist, die vanaf januari 2017 bestuursvoorzitter wordt van de University College Londen Hospitals. Lees het hele artikel »

 • Monitor aan SEH-bed toont wachttijd

  18-10-2016 - Het Deventer Ziekenhuis heeft monitors op de Spoedeisende Hulp geplaatst waarop patiënten kunnen zien hoelang zij moeten wachten op behandeling door een arts. Lees het hele artikel »

 • Ambulances te vaak te laat in grootste steden

  18-10-2016 - Ambulances zijn in de twee grootste steden van Nederland relatief vaak te laat ter plaatse. In Amsterdam lukt het in 7 procent van de spoedgevallen niet om binnen een kwartier ter plaatse te zijn, in Rotterdam moeten mensen in 6 procent van de gevallen langer wachten. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen analyse van RTL Nieuws. Lees het hele artikel »

 • KNMG wint btw-zaak over activiteiten RGS

  14-10-2016 - Artsenfederatie KNMG betaalde terecht geen btw over het werk van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Dat oordeelde de rechtbank eind september. De Belastingdienst gaat in hoger beroep. Lees het hele artikel »

 • ‘Analyseer zelfdoding met psychologische autopsie’

  14-10-2016 - Het gebeurt zelden dat aan de hand van een psychologische autopsie wordt getracht iets over zelfdodingen te leren. Dat stelde René Diekstra, emeritus hoogleraar psychologie aan het University College Roosevelt, gisteravond op het Medisch Contact live-evenement ‘De dokter& de dood’. Hij ziet de preventie van zelfdoding als een taak van het publiek en mensen die zich er beroepsmatig mee bezighouden. Lees het hele artikel »

 • Expertise in ernstig hersenletsel gebundeld

  14-10-2016 - Het eerste landelijke expertisenetwerk voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel is vandaag van start gegaan. Het netwerk vormt een brug tussen praktijk, wetenschap en onderwijs, zodat mensen met ernstig hersenletsel na een coma niet meer ‘tussen wal en schip vallen’. Dit heeft het Radboudumc bekendgemaakt. Lees het hele artikel »

 • IJsselmeerziekenhuizen maken tarieven openbaar

  14-10-2016 - De MC Groep van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten heeft vrijdag als eerste ziekenhuisorganisatie de tarieven op haar website gepubliceerd die ze heeft afgesproken met zorgverzekeraars. Lees het hele artikel »

 • ‘Behandelwensen vastleggen is levensgevaarlijk’

  14-10-2016 - Patiënten kunnen slecht inschatten wat hun wensen zijn bij een behandeling in de toekomst. Het vastleggen van behandelwensen, zoals een niet-reanimeerverklaring, is daarom levensgevaarlijk. Dat betoogde hoogleraar interne geneeskunde Yvo Smulders gisteren tijdens het Medisch Contact Live-evenement ‘De dokter en de dood’. Lees het hele artikel »

 • Echtgenoot Schippers gestopt als zorgconsultant

  12-10-2016 - De echtgenoot van minister Schippers heeft recentelijk ontslag genomen bij adviesbureau P5COM, omdat het bedrijf de druk van negatieve media-uitingen over haar man Sander Spijker niet meer aankon. Spijker nam dit besluit na een uitzending van het satirische programma Zondag met Lubach begin september, zo vertelt Schippers in een aflevering van het actualiteitenprogramma Pauw. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts