Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Ook Utrecht doet proef met hiv-preventiepil

  01-03-2018 - Na Amsterdam begint ook Utrecht met een onderzoek naar de hiv-preventiepil PrEP. Mensen die zichzelf willen beschermen tegen hiv en daarom deze pil willen gebruiken, kunnen zich laten testen en medisch laten begeleiden door het UMC Utrecht. Lees het hele artikel »

 • Ouderen vaccinatie aanbieden tegen pneumokokken

  28-02-2018 - De Gezondheidsraad adviseert ouderen vaccinatie aan te bieden tegen pneumokokken. Hoewel lang niet alle ziekte door pneumokokken daarmee uitgebannen wordt, kan wel een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden voorkomen. Dat schrijft de raad aan de staatssecretaris van VWS. Lees het hele artikel »

 • Samenwerking voorkomt onnodige ziekenhuisopnamen oudere patiënten

  28-02-2018 - Afgelopen week werd bekendgemaakt dat in Nederland jaarlijks 800.000 65-plussers op de spoedeisende hulp (SEH) van een ziekenhuis terechtkomen, waarvan er 322.000 worden opgenomen zonder medisch-specialistische noodzaak*. Deze patiënten zijn vaak (tijdelijk) niet in staat om zelfstandig thuis te wonen, terwijl een ziekenhuisopname niet noodzakelijk is. Lees het hele artikel »

 • Staatssecretaris legt werk twee weken neer na overlijden dochter

  27-02-2018 - Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) legt de komende twee weken zijn werk neer in verband met het overlijden van zijn dochter. Lees het hele artikel »

 • Kno-artsen kiezen tien preventiepunten

  27-02-2018 - De kno-artsen hebben op hun website tien ‘schadelijke invloeden’ aangewezen die mensen in acht moeten nemen om het risico op aandoeningen te verminderen. Lees het hele artikel »

 • OM: verdachte bekent drie ‘insulinegevallen’

  27-02-2018 - Een 21-jarige Rotterdamse verzorgende heeft bij de politie bekend dat hij in drie gevallen zonder medische noodzaak insuline heeft toegediend aan ouderen in verzorgingshuizen. In twee gevallen zou hij dat opzettelijk hebben gedaan en in één geval was het een vergissing. Lees het hele artikel »

 • Gemeenten: Chemours en Dupont moeten medisch onderzoek betalen

  27-02-2018 - De gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht stellen de bedrijven Chemours en DuPont aansprakelijk voor de gevolgen van de uitstoot van de stoffen PFOA en GenX. Hierover hebben de drie gemeenten de bedrijven een brief gestuurd. Volgens de gemeenten moeten de bedrijven onder meer opdraaien voor de kosten van diverse gezondheidsonderzoeken. Lees het hele artikel »

 • ‘Tekort aan jeugdartsen noopt tot taakherschikking’

  27-02-2018 - Een tekort aan jeugdartsen zet de GGD Fryslân ertoe aan de jeugdgezondheidszorg anders in te richten. Ook elders in het land worden vernieuwingen ingezet. ‘Die zorg moet meer op maat’, zegt Mascha Kamphuis, voorzitter van de jeugdartsenvereniging AJN. Lees het hele artikel »

 • Zelfrijdend busje moet ov-knelpunt Ommelander Ziekenhuis verhelpen

  27-02-2018 - Zodra bekend werd dat de Ommelander Ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl zouden verdwijnen en samen zouden opgaan in een te verrijzen ziekenhuis in het Groningse Scheemda, kwamen er vragen over de bereikbaarheid van de nieuwe stek. Lees het hele artikel »

 • VUmc en AMC steunen opleiding tropenarts

  22-02-2018 - VUmc en AMC roepen de minister van VWS op om de opleiding tot tropenarts, recent omgedoopt tot ‘arts internationale gezondheidszorg’, te financieren. Tropenartsen werken aan het begin van hun carrière een periode in lage inkomenslanden. Eenmaal terug in Nederland zijn ze met hun ervaring waardevol in het onderwijs en voor de vervolgopleidingen tot medisch specialisten. Daarom steunen VUmc en AMC het landelijk pleidooi tot behoud van deze opleiding. Lees het hele artikel »

 • VUmc en AMC willen financiering opleiding tropenarts

  22-02-2018 - Het VUmc en AMC vinden dat de opleiding ‘arts internationale gezondheidszorg en tropenkunde’ (AIGT), de vroegere tropenarts, moet worden behouden en gefinancierd door het ministerie van VWS. Lees het hele artikel »

 • Visite te paard

  20-02-2018 - Bezoeken Nederlandse huisartsen hun patiënten regelmatig met het ijzeren ros, de 63-jarige Italiaanse huisarts Roberto Anfosso doet dit al jaren op een echt paard. Lees het hele artikel »

 • DSW en UMCG blijven oneens over contract

  16-02-2018 - Klanten van zorgverzekeraar DSW krijgen de rekeningen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voortaan zelf. Ze kunnen die dan declareren bij de verzekeraar en hoeven het UMCG pas te betalen als ze het geld hebben gekregen. Lees het hele artikel »

 • Vacaturesite voor bijbanen geneeskundestudenten

  16-02-2018 - Met Artsinspebanen.nl lanceert Medisch Contact deze week een vacaturewebsite speciaal voor geneeskundestudenten. Met vacatures voor junior triagist bij een huisartsenpost, doktersassistent of werk in een gezondheidscentrum voor asielzoekers kunnen studenten geneeskunde hun expertise benutten, geld verdienen en tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen zeggen operaties af om griep

  16-02-2018 - Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen hebben vrijdag niet-levensbedreigende operaties moeten afzeggen, omdat de klinieken overvol liggen met grieppatiënten. Volgens een woordvoerster van Gelre ziekenhuizen is er sprake van ‘een uitzonderlijke situatie’. Ze sluit niet uit dat er volgende week nog meer geplande operaties sneuvelen, aangezien de griepgolf in het oosten van het land naar verwachting nog tenminste anderhalve week aanhoudt. Lees het hele artikel »

 • ‘Aantal psychiaters blijft sterk groeien’

  14-02-2018 - De komende jaren blijft het aantal geregistreerde psychiaters sterk groeien als gevolg van een hoge instroom in de opleiding. Lees het hele artikel »

 • 20.000 mensen lid Laatste Wil om zelfmoordpil

  09-02-2018 - De Coöperatie Laatste Wil (CLW) die vorig jaar de publiciteit zocht met een poeder voor zelfdoding, heeft er sindsdien duizenden leden bijgekregen. Nadat de in 2013 opgerichte coöperatie met de aankondiging was gekomen, is het ledental gestegen van enkele honderden naar zo'n 20.000. Ook een paar honderd Belgen hebben zich bij de organisatie gemeld. Lees het hele artikel »

 • 20 duizend mensen lid Laatste Wil om zelfmoordpil

  09-02-2018 - De Coöperatie Laatste Wil (CLW), die vorig jaar de publiciteit zocht met een poeder voor zelfdoding, heeft er sindsdien duizenden leden bijgekregen. Nadat de in 2013 opgerichte coöperatie met de aankondiging was gekomen, is het ledental gestegen van enkele honderden naar zo’n 20 duizend. Ook een paar honderd Belgen hebben zich bij de organisatie gemeld. Lees het hele artikel »

 • Amsterdam heeft weer een abortuskliniek

  06-02-2018 - Amsterdam heeft vanaf volgende week weer een abortuskliniek. Op maandag 12 februari opent Stichting Abortuskliniek Amsterdam de deuren op de Sarphatistraat, op dezelfde locatie waar eerder de Amsterdamse vestiging van CASA zat. Lees het hele artikel »

 • Ook aangifte verslavingszorg tegen tabaksindustrie

  06-02-2018 - Tien verslavingszorginstellingen sluiten zich aan bij de aangifte in de lopende zaak tegen de tabaksindustrie. ‘Tabaksverslaving is een ernstige verslavingsziekte, vergelijkbaar met alcohol- en drugsverslavingen. Het is een verslaving die grote gezondheidsschade teweeg brengt en dikwijls de dood tot gevolg heeft’, stelt brancheorganisatie Verslavingskunde Nederland. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts