Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • KNMG wint btw-zaak over activiteiten RGS

  14-10-2016 - Artsenfederatie KNMG betaalde terecht geen btw over het werk van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Dat oordeelde de rechtbank eind september. De Belastingdienst gaat in hoger beroep. Lees het hele artikel »

 • ‘Analyseer zelfdoding met psychologische autopsie’

  14-10-2016 - Het gebeurt zelden dat aan de hand van een psychologische autopsie wordt getracht iets over zelfdodingen te leren. Dat stelde René Diekstra, emeritus hoogleraar psychologie aan het University College Roosevelt, gisteravond op het Medisch Contact live-evenement ‘De dokter& de dood’. Hij ziet de preventie van zelfdoding als een taak van het publiek en mensen die zich er beroepsmatig mee bezighouden. Lees het hele artikel »

 • Expertise in ernstig hersenletsel gebundeld

  14-10-2016 - Het eerste landelijke expertisenetwerk voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel is vandaag van start gegaan. Het netwerk vormt een brug tussen praktijk, wetenschap en onderwijs, zodat mensen met ernstig hersenletsel na een coma niet meer ‘tussen wal en schip vallen’. Dit heeft het Radboudumc bekendgemaakt. Lees het hele artikel »

 • IJsselmeerziekenhuizen maken tarieven openbaar

  14-10-2016 - De MC Groep van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten heeft vrijdag als eerste ziekenhuisorganisatie de tarieven op haar website gepubliceerd die ze heeft afgesproken met zorgverzekeraars. Lees het hele artikel »

 • ‘Behandelwensen vastleggen is levensgevaarlijk’

  14-10-2016 - Patiënten kunnen slecht inschatten wat hun wensen zijn bij een behandeling in de toekomst. Het vastleggen van behandelwensen, zoals een niet-reanimeerverklaring, is daarom levensgevaarlijk. Dat betoogde hoogleraar interne geneeskunde Yvo Smulders gisteren tijdens het Medisch Contact Live-evenement ‘De dokter en de dood’. Lees het hele artikel »

 • Echtgenoot Schippers gestopt als zorgconsultant

  12-10-2016 - De echtgenoot van minister Schippers heeft recentelijk ontslag genomen bij adviesbureau P5COM, omdat het bedrijf de druk van negatieve media-uitingen over haar man Sander Spijker niet meer aankon. Spijker nam dit besluit na een uitzending van het satirische programma Zondag met Lubach begin september, zo vertelt Schippers in een aflevering van het actualiteitenprogramma Pauw. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts