Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • MedicijnMonitor 2018: Nederland efficiënt en zuinig met geneesmiddelen

  09-05-2018 - Nederland geeft per jaar 200 euro per inwoner minder uit aan geneesmiddelen in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen. Dit blijkt uit de nieuwe MedicijnMonitor 2018 van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Lees het hele artikel »

 • Kwart kno-jonge klaren heeft geen vaste baan

  30-04-2018 - Een kwart van de jonge klaren bij kno heeft geen vaste aanstelling. Dat blijkt uit een peiling onder kno-artsen die tussen 2013 en 2017 hun specialisatie hebben afgerond. De enquête van jongeklarencommissie Eustachio ging uit naar 112 specialisten; 69 procent van hen reageerde. Lees het hele artikel »

 • Brussel wil vaccinatiecoalitie smeden

  27-04-2018 - Steeds meer Europeanen zijn niet gevaccineerd tegen ziektes als de mazelen, difterie, kinkhoest, tetanus en rodehond, met risico’s voor de volksgezondheid. Om de internationale doelen te halen en zorgen bij burgers weg te nemen, pleit de Europese Commissie voor een vaccinatiecoalitie. Lees het hele artikel »

 • 85 berispingen om neuzen in dossier Barbie

  27-04-2018 - Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft 85 medewerkers een officiële waarschuwing gegeven omdat ze onrechtmatig het dossier hebben bekeken van Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Als ze nog eens de fout ingaan, volgt ontslag op staande voet, heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Aangezien dit voor alle betrokkenen de eerste waarschuwing is, volgen nu geen ontslagen. Lees het hele artikel »

 • ‘Lijfarts en kandidaat-minister zegt bij Trump af’

  26-04-2018 - Ronny Jackson, de persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt volgens de Washington Post toch niet de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Hij was door Trump genomineerd als opvolger van David Shulkin, die eerder het veld moest ruimen. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  26-04-2018 - De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog en gaat langer duren voordat kindermishandeling verjaart, kondigen ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan. Lees het hele artikel »

 • ‘Vertrouwen patiënt in zorg iets gedaald’

  24-04-2018 - Vier op de tien patiënten heeft in de afgelopen twee jaar wel eens meegemaakt dat er iets misging in de zorg, meldt Patiëntenfederatie Nederland op basis van eigen onderzoek. Daarbij is het vertrouwen van patiënten in hun zorgverleners gedaald vergeleken met drie jaar geleden, toen hetzelfde onderzoek werd gehouden. Lees het hele artikel »

 • Minder winst voor huisartsen

  23-04-2018 - Huisartsen maakten in 2015 gemiddeld 108.200 euro winst. Dat is iets minder dan het jaar ervoor toen de gemiddelde winst op 113.400 euro uit kwam. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke artsen is flink: mannelijke huisartsen maakten gemiddeld 133.000 euro winst, vrouwen 83.600 euro. Lees het hele artikel »

 • ‘Arts terughoudender bij euthanasie’

  20-04-2018 - Artsen zijn terughoudender geworden bij het uitvoeren van euthanasie. Dat zegt Agnes Wolbert, directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) vandaag in Trouw. Lees het hele artikel »

 • Urk maakt minste zorgkosten, Oldambt meeste

  20-04-2018 - In Urk worden gemiddeld de minste zorgkosten gemaakt (1788 euro per persoon) en in Oldambt de meeste (ruim 4500 euro per persoon). Dat blijkt uit cijfers van Vektis Intelligence, dat gegevens over zorgkosten verzamelt en analyseert. Lees het hele artikel »

 • Niet alle opleidingsplekken huisarts vervuld

  19-04-2018 - De afgelopen jaren zijn de beschikbare 750 opleidingsplekken voor huisartsen niet volledig benut. Na de selectieprocedure blijven er minder kandidaten over dan dat er plekken zijn. Zo werden in het afgelopen jaar 720 plekken vervuld. Lees het hele artikel »

 • NVZ tempert verwachting over besparing zorg

  13-04-2018 - Wie denkt dat met nieuwe zorgakkoorden op korte termijn 15 procent op ziekenhuiskosten is te besparen, is niet realistisch. Dat stelt NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy in aanloop naar een hoorzitting over de zorgakkoorden. Lees het hele artikel »

 • Hulptelefoon psychische klachten roodgloeiend

  13-04-2018 - Nog nooit eerder hebben zoveel mensen met psychische problemen contact gezocht met de landelijke luisterlijn Sensoor als in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal ‘alarmerend snel’ toe. Lees het hele artikel »

 • ‘ZN-cijfers doen geen recht aan verslechtering ggz-zorg’

  06-04-2018 - De uitgaven voor ggz-zorg mogen zijn toegenomen, de situatie voor mensen met zwaardere psychiatrische problematiek is afgelopen jaren verslechterd. Dat stelt bijzonder hoogleraar innovaties in de ggz Philippe Delespaul. Lees het hele artikel »

 • Martini Ziekenhuis investeert in (oudere) medewerkers

  05-04-2018 - Het Martini Ziekenhuis investeert in de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Als onderdeel daarvan introduceert het ziekenhuis nu voor alle medewerkers van zestig jaar of ouder een generatieregeling. Het Martini Ziekenhuis is de enige zorginstelling in Noord-Nederland die deze generatieregeling aanbiedt. Lees het hele artikel »

 • Compensatie voor zelfstandigen die een kind kregen

  05-04-2018 - Zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 een kind kregen, kunnen een aanvraag doen voor compensatie van de zwangerschaps- en bevallingsuitkering die ze in die periode hebben misgelopen. Lees het hele artikel »

 • Decaan opgepakt in misbruikzaak turnarts

  30-03-2018 - De voormalige decaan van het College of Osteopathic Medicine van de Universiteit van Michigan die toezicht had moeten houden op de turnarts Larry Nassar, is opgepakt. Nassar was als sportarts werkzaam op de universiteit en misbruikte daar ook jonge atletes. Lees het hele artikel »

 • Zorgverleners bundelen krachten en presenteren ruim 60 te schrappen regels in strijd tegen bureaucratie

  29-03-2018 - Een einde aan oeverloze afvinklijstjes, controleren om het controleren, elke wijziging van een zorgplan laten ondertekenen of akkoord moeten vragen voor elk verbandje dat wordt aangelegd. Een greep uit de regels die wat betreft zorgverleners uit zeven beroepsgroepen – apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen – moeten worden geschrapt in het belang van meer tijd voor de patiënt en een goede uitoefening van hun vak. De in totaal 62 ‘schrappunten’ zijn vandaag overhandigd aan minister Bruins van Medische Zorg en Sport met de dringende oproep namens 200.000 zorgprofessionals en hun beroepsorganisaties aan het kabinet om de 40% van hun tijd die zorgverleners nu besteden aan administratie, minimaal te halveren. Lees het hele artikel »

 • Slotcouplet van longarts De Hosson bestseller

  29-03-2018 - Het boek Slotcouplet van longarts Sander de Hosson is op de tweede plaats geëindigd van de wekelijkse lijst van het best verkochte boek. Dat meldt De Bestseller 60 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek vandaag. Lees het hele artikel »

 • Presidentsarts Trump nieuwe minister Veteranenzaken

  29-03-2018 - De persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump wordt de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Ronny Jackson vervangt David Shulkin, die het veld moet ruimen. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts