Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Visite te paard

  20-02-2018 - Bezoeken Nederlandse huisartsen hun patiënten regelmatig met het ijzeren ros, de 63-jarige Italiaanse huisarts Roberto Anfosso doet dit al jaren op een echt paard. Lees het hele artikel »

 • DSW en UMCG blijven oneens over contract

  16-02-2018 - Klanten van zorgverzekeraar DSW krijgen de rekeningen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voortaan zelf. Ze kunnen die dan declareren bij de verzekeraar en hoeven het UMCG pas te betalen als ze het geld hebben gekregen. Lees het hele artikel »

 • Vacaturesite voor bijbanen geneeskundestudenten

  16-02-2018 - Met Artsinspebanen.nl lanceert Medisch Contact deze week een vacaturewebsite speciaal voor geneeskundestudenten. Met vacatures voor junior triagist bij een huisartsenpost, doktersassistent of werk in een gezondheidscentrum voor asielzoekers kunnen studenten geneeskunde hun expertise benutten, geld verdienen en tegelijkertijd relevante werkervaring opdoen. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen zeggen operaties af om griep

  16-02-2018 - Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen hebben vrijdag niet-levensbedreigende operaties moeten afzeggen, omdat de klinieken overvol liggen met grieppatiënten. Volgens een woordvoerster van Gelre ziekenhuizen is er sprake van ‘een uitzonderlijke situatie’. Ze sluit niet uit dat er volgende week nog meer geplande operaties sneuvelen, aangezien de griepgolf in het oosten van het land naar verwachting nog tenminste anderhalve week aanhoudt. Lees het hele artikel »

 • ‘Aantal psychiaters blijft sterk groeien’

  14-02-2018 - De komende jaren blijft het aantal geregistreerde psychiaters sterk groeien als gevolg van een hoge instroom in de opleiding. Lees het hele artikel »

 • 20.000 mensen lid Laatste Wil om zelfmoordpil

  09-02-2018 - De Coöperatie Laatste Wil (CLW) die vorig jaar de publiciteit zocht met een poeder voor zelfdoding, heeft er sindsdien duizenden leden bijgekregen. Nadat de in 2013 opgerichte coöperatie met de aankondiging was gekomen, is het ledental gestegen van enkele honderden naar zo'n 20.000. Ook een paar honderd Belgen hebben zich bij de organisatie gemeld. Lees het hele artikel »

 • 20 duizend mensen lid Laatste Wil om zelfmoordpil

  09-02-2018 - De Coöperatie Laatste Wil (CLW), die vorig jaar de publiciteit zocht met een poeder voor zelfdoding, heeft er sindsdien duizenden leden bijgekregen. Nadat de in 2013 opgerichte coöperatie met de aankondiging was gekomen, is het ledental gestegen van enkele honderden naar zo’n 20 duizend. Ook een paar honderd Belgen hebben zich bij de organisatie gemeld. Lees het hele artikel »

 • Amsterdam heeft weer een abortuskliniek

  06-02-2018 - Amsterdam heeft vanaf volgende week weer een abortuskliniek. Op maandag 12 februari opent Stichting Abortuskliniek Amsterdam de deuren op de Sarphatistraat, op dezelfde locatie waar eerder de Amsterdamse vestiging van CASA zat. Lees het hele artikel »

 • Ook aangifte verslavingszorg tegen tabaksindustrie

  06-02-2018 - Tien verslavingszorginstellingen sluiten zich aan bij de aangifte in de lopende zaak tegen de tabaksindustrie. ‘Tabaksverslaving is een ernstige verslavingsziekte, vergelijkbaar met alcohol- en drugsverslavingen. Het is een verslaving die grote gezondheidsschade teweeg brengt en dikwijls de dood tot gevolg heeft’, stelt brancheorganisatie Verslavingskunde Nederland. Lees het hele artikel »

 • NOC*NSF raadpleegt instanties vanwege norovirus

  06-02-2018 - NOC*NSF neemt geen extra maatregelen na de uitbraak van het besmettelijke norovirus in Pyeongchang. Wel zijn de sporters en begeleiders nog wat alerter qua hygiëne, zoals het goed wassen van handen. Lees het hele artikel »

 • Verdachte huisarts naar Pieter Baan Centrum

  06-02-2018 - De huisarts die vandaag voor de rechter is verschenen vanwege een verdenking op onder meer ontucht en het maken van kinderporno, heeft in verschillende praktijken een dertigtal heimelijke opnames gemaakt van kinderen en jongvolwassenen. Onderzoek moet nog uitmaken of deze handelingen binnen normaal medisch handelen vallen. Lees het hele artikel »

 • Kabinet pakt overmatig alcoholgebruik aan

  06-02-2018 - Niet alleen roken en overgewicht, maar ook overmatig alcoholgebruik gaat deel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Blokhuis denkt dat de risico’s van alcohol sterk worden onderschat. Lees het hele artikel »

 • Uitsluitend vrouwen in bestuur Ommelander Ziekenhuis

  06-02-2018 - Het bestuur van het Ommelander Ziekenhuis bestaat sinds januari volledig uit vrouwen. Lees het hele artikel »

 • Martini Ziekenhuis is opnieuw Topwerkgever en kijkt vooruit

  05-02-2018 - Voor de tiende keer op rij kreeg het Martini Ziekenhuis gisteravond het certificaat Topwerkgever uitgereikt door het Top Employers Institute. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra reageert trots, maar stroopt ook zijn mouwen op: ‘Bij de huidige arbeidsmarkt kunnen we niet achterover leunen. Overal in onze organisatie voelen we de urgentie van vooruitkijken om een tekort aan gespecialiseerd personeel te voorkomen. Het is onze verantwoordelijkheid om daarvoor ruim op te leiden. Expertise is uiteindelijk een hoofdbestanddeel van de kwaliteit in de zorg.’ Lees het hele artikel »

 • 83,5% werkgevers staat powernap op werk niet toe

  05-02-2018 - Het houden van een powernap is slechts bij 5,6% van de werkgevers toegestaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Bedden.nl, gehouden onder 1.400 respondenten. De respondenten werden gevraagd naar hun houding ten opzichte van powernaps op de werkvloer. Lees het hele artikel »

 • Verlies van kwaliteit van zorg en structurele arbeidsplaatsen door misbruik flexibele schil

  05-02-2018 - Het gros van de werknemers met een tijdelijk contract in de zorg doet werk dat structureel van aard is. Dat blijkt uit onderzoek van CAOP naar flexibilisering van de arbeidsmarkt in de zorgsector in opdracht van werknemersorganisatie FBZ. Volgens veel zorgverleners is dit slecht voor de kwaliteit van de geleverde zorg. Het is de hoogste tijd dat werkgevers wakker worden en stoppen met misbruik van de flexibele schil. Dit leidt niet alleen tot verlies van kwaliteit en continuïteit van zorg, maar ook van structurele arbeidsplaatsen. Lees het hele artikel »

 • Plannen voor abortuskliniek Den Bosch

  05-02-2018 - Het ministerie van VWS verwacht deze maand een vergunningaanvraag te ontvangen van een partij die een abortuskliniek in Den Bosch wil openen. Onduidelijk is nog wie achter de vergunningaanvraag zit. Lees het hele artikel »

 • Catharina Ziekenhuis voor 10e jaar uitgeroepen tot topwerkgever

  01-02-2018 - Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is voor het 10de jaar op rij gecertificeerd als Top Employer. Dat maakte het Top Employer Institute donderdag 1 februari bekend. Het instituut analyseert jaarlijks het personeelsbeleid van een groot aantal Nederlandse werkgevers op meer dan 600 HR-onderdelen. “Zo bijzonder dat we voor het tiende jaar op rij zijn uitgeroepen tot topwerkgever. Dat zegt alles over het arbeidsklimaat in dit gedreven ziekenhuis”, aldus een trotse manager Marlies Dokter van de afdeling HRM. Lees het hele artikel »

 • Nederland opnieuw het beste zorgstelsel van Europa

  01-02-2018 - Het Nederlandse zorgstelsel scoort het hoogste van Europa in de Euro Health Consumer Index (EHCI). Volgens deze jaarlijkse vergelijking van gezondheidssystemen van de van oorsprong Zweedse denktank Health Consumer Powerhouse (HCP) is het Nederlandse systeem toegankelijk en van hoge kwaliteit. Lees het hele artikel »

 • Jeugdhulp krijgen blijft lastig

  30-01-2018 - Het stelsel voor jeugdhulp is nog niet zo doelmatig als de bedoeling was. Drie jaar na de invoering van de jeugdwet blijkt het voor veel ouders en jongeren nog lastig te zijn om de hulp te krijgen die nodig is, concludeert de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) in een rapport. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts