Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Walter Balestra richtte 20 jaar geleden ZorgDomein op, dat vooral na zijn aantreden als CEO in 2006 stormachtig groeide. Als eerste maakte het bedrijf mogelijk dat zorgverleners snel en eenvoudig digitaal naar elkaar kunnen verwijzen. In de loop der

04-10-2019 - Medisch Spectrum Twente start per 1 oktober met een werkwijze die er voor zorgt dat patiƫnten minder lang hoeven te wachten voordat ze geholpen worden op de afdeling Spoedeisende Hulp.

 

Doordat zowel de internist, chirurg en SEH-arts permanent aanwezig zijn op de Spoedeisende Hulp is het mogelijk om de patiënt sneller te helpen. Ook hoeft de patiënt zijn verhaal maar één keer te vertellen. Door deze werkwijze sorteert MST ook voor op een toename van de kwetsbare oudere in de zorg die vaak meer dan één aandoening hebben.

Meer voordelen
Doordat multi disciplinair overleg plaats vindt is sneller duidelijk voor welk specialisme de patiënt moet worden opgenomen en kan het behandelplan worden bepaald. Dit voorkomt ook eventuele dubbele diagnoses. Voor de arts-assistent is het proces leerzamer omdat deze intensiever wordt begeleidt door de aanwezige artsen.

Investering
Omdat deze werkwijze niet mogelijk is met de huidige bezetting heeft dit een extra investering gevraagd. Het team is uitgebreid met twee extra FTE ’s. 

Meer actueel

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts