Basalt als werkgever

Basalt

Over het Rijnlands Revalidatie Centrum

Het Rijnlands Revalidatie Centrum is met ruim 400 medewerkers, moderne voorzieningen en vestigingen in Leiden en Alphen aan den Rijn een belangrijke factor in revalidatie in de regio. In onze visie moet revalidatie altijd tot doel hebben de patiënt zoveel mogelijk zelfstandig te maken.

Onze identiteit is verwoord in de volgende kernideologie (missie):

Zelfstandigheid: mensen helpen zichzelf weer te helpen. Dat is onze kernopdracht. Wij leveren onze eigen bijdrage aan het welbevinden van onze patiënten. Hoe meer een patiënt zelf kan, hoe gelukkiger hij wordt, is onze overtuiging.
Eigen regie, want mensen moeten zelf kunnen beslissen hoe hun leven eruit ziet. Want wij waarderen iedere mens in zijn eigenheid. Maar niet: u vraagt wij draaien.
Wij weten veel, maar niet alles. Samen met de patiënt, collega’s, vakgenoten en andere instellingen bereiken we meer. Nu concurrentie in de zorg zijn beslag krijgt is het van nog groter belang om als zorgverleners te blijven samenwerken. Ook al maakt het ons misschien kwetsbaar, wij geloven erin dat de zorg verbetert als er goed samengewerkt wordt tussen instellingen. In het belang van de patiënt.
Wij hebben een sterke drive om te willen verbeteren en te leren. Alleen als onze expertise op topniveau is, kunnen we de patiënt het beste bieden.
Om dit te bereiken werken we vanuit een visie met een drietal kernwaarden:

Samenwerking
In het belang van onze patiënten is goede samenwerking essentieel. Uiteraard tussen de verschillende behandelaars binnen het RRC, maar zeker ook tussen het RRC en behandelaars daarbuiten. We besteden dus veel aandacht aan het goed laten verlopen van de ketenzorg. Daarnaast is goed overleg tussen onze patiënten en onze behandelaars belangrijk.
En ten slotte besteden we de nodige aandacht aan de samenwerking tussen de patiënt en mensen uit de omgeving. Alleen als de samenwerking op al deze gebieden goed verloopt, kunnen we het beste resultaat behalen voor onze patiënten.

In het kader van onze nauwe samenwerking van het RRC met het LUMC, vindt u ook hun meerjaren strategisch beleidsplan bij de documenten aan de rechterzijde.

Daadkracht
Wij willen onze patiënten sneller helpen. Bijvoorbeeld door onze processen te stroomlijnen. Zo hoeven patiënten zich zo min mogelijk met randzaken bezig te houden en kunnen zij zich kunnen richten op hun revalidatie.
Daarnaast staat bij ons resultaatgerichtheid voorop. Dat betekent onder andere dat onderzoek dat wij doen, moet leiden tot praktisch toepasbare resultaten voor onze patiënten.

Expertise
In het Rijnlands Revalidatie Centrum werken we met medisch specialisten. Zij geven leiding aan de behandelteams. Zo kunnen we patiënten de beste zorg bieden. Om ervoor te zorgen dat onze kennis up-to-date is, hebben we daarbij ons Kenniscentrum opgericht. Hiermee is expertise nog steviger verankerd in de organisatie.

Benieuwd wat patiënten ervaren gedurende de behandeling? Bekijk de filmpjes van drie patiënten.

Nieuwe vacatures van Basalt

Basalt heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op Medischcontactbanen.nl.

Impressie Basalt

Contactgegevens Basalt

Rijnlands Revalidatie Centrum

Wassenaarseweg 501
2333 AL Leiden
Tel. 071 – 5 195 195

Route Basalt

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.