Huisartsenpraktijk Rauws als werkgever

Huisartsenpraktijk Rauws
Deze solo huisartsenpraktijk is gevestigd in een groot, modern en multidisciplinair gezondheidscentrum (2016), centraal gelegen in Almelo (wijk De Riet).
De huidige praktijkhouder  is bijna 30 jaar gevestigd in deze wijk en heeft een prettige en weinig consumerende, stabiele patiëntenpopulatie opgebouwd.
In het gezondheidscentrum is een samenwerkingsverband tussen de disciplines onderling opgestart. Met ondersteuning van een projectleider zijn diverse werkgroepen actief om de samenwerking rondom de patiënt te versterken en nieuwe initiatieven te starten voor de gezondheidsbevordering van de wijkbewoners.
 
Kenmerken van de praktijk
  • Solo praktijk; mogelijkheid tot associatie als duo-praktijk (in het gezondheidscentrum)
  • 2700 patiënten (w.v. rond 10% 75+)
  • Reden voor overdacht: pensionering
  • Termijn van overdracht: in overleg te bepalen, tijdelijk samenwerken is ook mogelijk
  • Huurcontract tot juli 2021
  • HIS: Medicom/Pharmapartners
  • Kwaliteiten: klantvriendelijk, service, samenwerking, vraaggericht en innovatief
 
Personeel & organisatie
De praktijkhouder wordt in ondersteund door 1 waarnemer (0.21Fte), 3 doktersassistentes (1.4Fte) en  1 POH-S (0.5Fte), 1 POH-GGZ volwassenen (0.13 Fte), 1 POH-GGZ verslavingszorg, 1  POH GGZ-jeugd (0.08 Fte). Deze functionarissen zijn niet allemaal in loondienst.
 
De praktijk houd spreekuren overdag, niet in de avonduren. Wel is het voor patiënten mogelijk om een e-consult aan te vragen, online zelf een afspraak te plannen of een herhaalrecept aan te vragen. Als eerste praktijk in Almelo, is deze praktijk al ruim 10 jaar geleden voor het eerst geaccrediteerd, wat uiteraard actueel is gehouden.
 
Het team in de praktijk is altijd op zoek naar vernieuwingen en nemen aanbod graag aan. Zo is er naast de gecontracteerde zorgketens DM-COPD-CVRM, ook screening en follow-up van patiënten met AF, astma, osteoporose en (potentieel) kwetsbare ouderen.
In het kader van centraal stellen van de patiënt, heeft het team een meerdaagse scholing, intervisie en coaching gevolgd over Persoonsgerichte Zorg.
 
De medewerkers zoeken en vinden samenwerking met vele partners in een zorgnetwerk, zowel in het gezondheidscentrum als daarbuiten in de eerste en tweede lijn! Aan de huisartsenpraktijk zijn een aantal functionarissen als vaste contactpersoon verbonden voor consultatie: specialist ouderengeneeskunde, apotheker, wijkverpleegkundige, wijkcoach en beweegcoach.
 
Samenwerking
Voor de waarneming wordt samengewerkt in de één van de vier Hagro’s die de stad Almelo kent. De Hagro waar deze praktijk voor de dagwaarneming is aangesloten, bevat 9 huisartsenpraktijken. Voor de ANW-zorg is er aansluiting op de huisartsenpost (CHPA), waar de huisartsen diensten draaien op basis van aantallen patiënten in de huisartsenpraktik.
 
Ten slotte is de praktijk lid van het Almelose Huisartsen Coöperatief, die deel uitmaakt van de FEA. De FEA (inclusief CHPA) is een faciliterende organisatie voor de regionale huisartsen die zich hebben verenigd in 8 huisartsencoöperaties: Almelo, Nijverdal-Hellendoorn, Wierden, Enter, Rijssen, Den Ham – Vroomshoop, Tubbergen, Vriezenveen – Westerhaar. Zij houden zich bezig met de (door)ontwikkeling van zorgketens chronische zorg zoals DM/COPD/CVRM) , basis-ggz, ouderenzorg en de ontwikkeling van zorgvernieuwingen.
Het is een bottum-up organisatie waarbij de huisartsen via de ledenvergaderingen van de onderliggende coöperaties kunnen meedenken en besluiten in de koers van de CHPA en de FEA.

 

Nieuwe vacatures van Huisartsenpraktijk Rauws

Huisartsenpraktijk Rauws heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op Medischcontactbanen.nl.

Impressie Huisartsenpraktijk Rauws

Contactgegevens Huisartsenpraktijk Rauws

Huisartspraktijk Rauws

Bornerbroeksestraat 42
7606 KH Almelo
Tel. 0546-812404

Route Huisartsenpraktijk Rauws

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.