Sint Maartenskliniek als werkgever

Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek, sterk in beweging

 

Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De Sint Maartenskliniek biedt haar behandelingen en zorg aan in Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Tiel. De vestiging in Nijmegen heeft een Orthopediecentrum, Reumacentrum en een Revalidatiecentrum. In Woerden heeft de Sint Maartenskliniek een zelfstandige vestiging in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis, waar patiënten terechtkunnen voor orthopedische en reumatologische zorg. Op de locatie Boxmeer, in het Maasziekenhuis Pantein, kan men terecht voor orthopedische zorg en poliklinische behandelingen op het gebied van reumatologie en revalidatie. In Tiel biedt de Sint Maartenskliniek poliklinische revalidatie in het ziekenhuis Rivierenland.
 
Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging.

Van veelvoorkomend tot complex

De Sint Maartenskliniek staat bekend om zijn aanpak van complexe aandoeningen, maar u kunt er net zo goed terecht voor veel voorkomende klachten of blessures. Per jaar worden er 60.000 mensen bij de Sint Maartenskliniek behandeld, uit de regio Nijmegen en Woerden, maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland. In het ziekenhuis werken circa 1700 mensen, waaronder 80 specialisten en assistent-geneeskundigen in opleiding. Het ziekenhuis heeft een eigen afdeling voor wetenschappelijk onderzoek.

Voor orthopedische zorg

De orthopediecentra in Nijmegen en Woerden voeren jaarlijks onder meer ruim 1700 heup- bekken- en bovenbeenoperaties, 700 wervelkolomoperaties en 3100 knie- en onderbeen operaties uit. Op de Acute zorgpoli in Nijmegen kan iedereen 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht met acuut letsel, zoals een verzwikte enkel of een botbreuk. Het orthopedisch interventiecentrum is helemaal ingericht voor operaties onder plaatselijke verdoving, pijnbestrijding en radiodiagnostisch onderzoek. 

Voor reumapatiënten

De reumacentra in Nijmegen, Boxmeer en Woerden behandelen jaarlijks ruim 11.000 reumapatiënten. Het gaat daarbij om het bestrijden van reumatische ziekten, maar ook om het leren omgaan met de gevolgen van de ziekte in de woon-, leef- en werksituatie. In Panningen en Mijdrecht heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek Reumatologie. Het centrum in Nijmegen heeft een speciaal spreekuur voor ouderen. Om botontkalking sneller en beter te behandelen kunt u terecht bij het Expertisecentrum Osteoporose.

Voor mensen die revalideren

In het revalidatiecentrum in Nijmegen revalideren gemiddeld zo’n 500 volwassenen na een ongeluk, hersen- of hartaandoening of een amputatie. Bij de peuter- en kinderrevalidatie revalideren zo’n 300 kinderen met een stoornis aan het houdings- en bewegingssysteem of het zenuwstelsel. Het doel is deze mensen te leren al hun mogelijkheden te benutten zodat ze zo goed mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij.

De kliniek voor houding en beweging

De titel van de strategische koers van de Sint Maartenskliniek voor de jaren 2013 tot en met 2016 luidt: 'De kliniek op het gebied van houding en beweging'. Daarin laat de Sint Maartenskliniek haar passie en ambitie zien: excelleren in diagnostiek, behandeling en zorg van die aandoeningen waarbij patiënten een beroep op ons doen. Dat doet onze kliniek al ruim 75 jaar en de lijn van groei in kwaliteit en kwantiteit zetten we ook de komende jaren door: voor onze patiënten en hun omgeving, voor onze verwijzers en voor onze zorgverzekeraars. We doen dat met kwaliteit en veiligheid én met een gezonde bedrijfsvoering. Deze strategisch koers zal ons de komende jaren helpen om onze gewenste positie als de kliniek op het gebied van houding en beweging verder uit te bouwen.

Samenwerking

De Sint Maartenskliniek in Woerden levert orthopedische en reumatologische zorg in samenwerking met het Zuwe Hofpoortziekenhuis. In Boxmeer biedt de Sint Maartenskliniek orthopedische, reumatologische en revalidatiezorg in samenwerking met Maasziekenhuis Pantein. De Sint Maartenskliniek werkt verder samen met andere instellingen in de regio Nijmegen, waaronder hetUMC St Radboud en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem. Verder participeert de kliniek in de Euregio Rijn-Waal en is zij deelnemer aan een samenwerkingsproject met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, UMC Sint Radboud en ziekenhuis Rijnstate te Arnhem (CARS).

Nieuwe vacatures van Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op Medischcontactbanen.nl.

Impressie Sint Maartenskliniek

Contactgegevens Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek

Hengstdal 3
6574 NA UBBERGEN

Route Sint Maartenskliniek

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.